ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αντρέ Βίλας-Μπόας: Από τους πάγκους στο... WRC! - Θα τρέξει στο Ράλι Πορτογαλίας

WRC

WRC: Το όνειρο του πραγματικότητα θα έχει την ευκαιρία να κάνει ο άλλοτε προπονητής των Πόρτο, Τσέλσι και Μαρσέιγ, ο οποίος θα τρέξει στο Ράλι της πατρίδας του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θα οδηγήσει το Citroën C3 N.57 στην Κατηγορία WRC3, που προορίζεται για ερασιτέχνες οδηγούς.

«Ο συνοδηγός μου, Γκονσάλο Μαγκαλάες κι εγώ γνωριζόμαστε από τότε που ήμασταν τριών χρονών και ζούμε ένα όνειρο», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (20/5) ο Βίλας-Μπόας.

Ανταγωνιστικός από τη φύση του και το επάγγελμά του, ο 43χρονος, δεν θέλει να ξεχάσει ότι είναι μόνο ένας... ερασιτέχνης οδηγός αγώνων κι ότι έχει πίσω του ελάχιστη προετοιμασία και εμπειρία από ένα τοπικό ράλι 50 χλμ.

Αντρέ Βίλας Μπόας
Το όνειρο του πραγματικότητα θα έχει την ευκαιρία να κάνει ο άλλοτε προπονητής των Πόρτο, Τσέλσι και Μαρσέιγ, ο οποίος θα τρέξει στο Ράλι της πατρίδας του.AP Images

«Έχω ένα... πρόβλημα. Δύο κόσμοι μου συγκρούονται: Ο προπονητής και ο ερασιτέχνης οδηγός...» τόνισε γελώντας και συμπλήρωσε πως «...πρέπει να κάνω τα πράγματα αργά. Ο στόχος είναι να τελειώσω τον αγώνα».

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC, Σεμπαστιάν Οζιέ, στον οποίο οι Πορτογάλοι προσέφεραν μια φανέλα της Μαρσέιγ, του έδωσε αντίστοιχα την ίδια συμβουλή: «Πάρτε το χαλαρά και να το διασκεδάσετε».

Προερχόμενος από μια οικογένεια φανατικών υποστηρικτών του μηχανοκίνητου αθλητισμού (ο πατέρας του τον πήγαινε μικρό για να παρακολουθήσει το Grand Prix της F1 στο Εστορίλ κι ο θείος του έλαβε μέρος στο ράλι Παρίσι-Ντακάρ), ο Βίλας-Μπόας ανέφερε πως θέλει να χρησιμοποιήσει τον αγώνα για να δημοσιοποιήσει –εκτός όλων των άλλων- και το φιλανθρωπικό ίδρυμά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρομβώσεις μετά το εμβόλιο AstraZeneca στην Κρήτη: Τι δείχνει το προσωρινό πόρισμα από την επιτροπή