ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Κυπέλλου: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ για το τρόπαιο, 20 χρόνια μετά - Η ώρα και το κανάλι της «μάχης»

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ Τελικός Κυπέλλου

Τελικός Κυπέλλου: 20 χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση σε τελικό, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται στο ΟΑΚΑ με στόχο το τρόπαιο.

Σε μια ιδιαίτερη διοργάνωση, όπου λόγω της πανδημίας συμμετείχαν μόνο ομάδες της Super League, οι δύο ομάδες ανταμώνουν για πρώτη φορά μετά το 2001, για την 79η έκδοση του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός φιλοδοξεί να κάνει το νταμπλ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, πιστοποιώντας την ανωτερότητα του την τελευταία διετία. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ σε μια περίεργη για τον ίδιο χρονιά θέλει να κλείσει τις υποχρεώσεις του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κυνηγώντας το τέταρτο τρόπαιο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η ώρα και το κανάλι

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το CosmoteSport1HD, αλλά κι από την ΕΡΤ3 σε μαγνητοσκόπηση στις 23:00, ήτοι αμέσως μετά τη λήξη του. Επίσης, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του μέσα από το LIVE BLOG του Newsbomb.gr

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν αναμένεται να προχωρήσει σε ιδιαίτερες εκπλήξεις αναφορικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Η επιστροφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στη δράση του λύνει τα χέρια. Ο Ζοσέ Σα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Ρούμπεν Σεμέδο, Χοσέ Χολέμπας και τον Έλληνα αμυντικό να αποτελούν την τριάδα της άμυνας. Οι Θανάσης Ανδρούτσος, Γιαν Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ η τετράδα στη μεσαία γραμμή από τα δεξιά προς τα αριστερά ενώ η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Γιώργο Μασούρα, Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Μπρούμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα – Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Χολέμπας – Ανδρούτσος, Καμαρά, Εμβιλά, Ρέαμπτσιουκ – Μασούρας, Ελ Αραμπί, Μπρούμα.

Ολυμπιακός
Η αποστολή του Ολυμπιακού για τον τελικό

ΠΑΟΚ

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε το 3-4-3 στη διαδικασία των Play Off και δικαιώθηκε, ενώ χάρη σε αυτό απέκλεισε και την ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πετυχημένη συνταγή, δύσκολα αλλάζει αν και η απουσία του Ίνγκι Ίνγκαστον χαλάει κάπως τα σχέδια... Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα υπερασπιστεί στην εστία του ΠΑΟΚ, έχοντας μπροστά του τους Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Κρέσπο και Αντελίνο Βιεϊρίνια. Οι Ροντρίγκο και Ραχμάν Μπάμπα θα αναλάβουν τις πτέρυγες, με τους Στέφαν Σβαμπ και Ντάγκλας Αουγκούστο να είναι τα δύο χαφ. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί θα αγωνιστεί σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς στα δεξιά και ο Κάρολ Σφιντέρσκι (ή ο Μίκαελ Κρμέντσικ) θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης – Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια – Ροντρίγκο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Μπάμπα – Ζίφκοβιτς, Σφιντέρσκι, Ελ Καντουρί.

Οι δηλώσεις πριν τον τελικό

Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

6η φάση: Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0-6 (0-3, 0-3)

Προημιτελικά: Ολυμπιακός – Άρης 3-2 (2-1, 1-1)

Ημιτελικά: ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακό 2-4 (1-1, 1-3)

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

6η φάση: ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 7-1 ( 5-0, 2-1)

Προημιτελικά: ΠΑΟΚ – Λαμία 6-3 (5-2, 1-1)

Ημιτελικά: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-3 (0-1, 1-2)

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί ήδη τέσσερις φορές για την αγωνιστική περίοδο 2020/21, με τον Ολυμπιακό να μετράει δύο νίκες, μία έχει ο ΠΑΟΚ ενώ ένα παιχνίδι ολοκληρώθηκε ισόπαλο. Απομένει να φανεί ποια ομάδα θα κερδίσει το πέμπτο ματς, κατακτώντας παράλληλα και το Κύπελλο.

13/1/2021 (6η αγωνιστική): ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1 (51’ Ίνγκασον – 77’ Μπα)

27/1/2021 (19η αγωνιστική): Ολυμπιακό – ΠΑΟΚ 3-0 (50’ Ελ Αραμπί, 77’ Καμαρά, 89’ Βρουσάι)

18/4/2021 (4η αγωνιστική Play Off): ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0 (49’, 63’ Ζίφκοβιτς)

12/5/2021 (9η αγωνιστική Play Off): Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-0 (31’ Μασούρας)

Η προηγούμενη συνάντηση σε τελικό

Η προηγούμενη συνάντηση τους σε τελικό ήταν στις 12 Μαΐου 2001 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ολυμπιακός πήγε ως φαβορί, έχοντας αποκλείσει στην πορεία του ως εκεί τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και την ΑΕΚ. Στο χορτάρι, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τον ΠΑΟΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση και να «καθαρίζει» από το πρώτο μέρος (3-0). Ήταν το πρώτο Κύπελλο της ομάδας της Θεσσαλονίκης από το 1974.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.