ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Η Τσέλσι είδε την ιστορία να επαναλαμβάνεται! - Οι φοβερές συμπτώσεις με το 2012

Τσέλσι Champions League

Champions League: Η Τσέλσι κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της, σε μια σεζόν που θα μπορούσε να είναι... deja vu του 2012!

Η ομάδα του Λονδίνου νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στον τρίτο αγγλικό «εμφύλιο» και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Σε κάθε επιτυχία υπάρχουν εκείνες οι μικρές λεπτομέρειες που ειδικά στον αθλητισμό αποτελούν το «αλατοπίπερο» της ιστορίας. Η φετινή Τσέλσι δεν αποτελεί φυσικά εξαίρεση...

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση στο φετινό παραμύθι των «μπλε» του Λονδίνου είναι οι απίστευτες συμπτώσεις που υπάρχουν με το 2012, τη χρονιά που η ομάδα κατέκτησε το πρώτο της Champions League.

Πριν εννιά χρόνια, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς απέλυσε στα μέσα της σεζόν έναν ανερχόμενο προπονητή, τον Αντρέ Βίλας Μπόας. Όπως δηλαδή συνέβη και φέτος με τον Τόμας Τούχελ να αντικαθιστά τον Φράνκι Λάμπαρτ, με τη διαφορά βέβαια ότι ο Γερμανός τεχνικός δεν είναι... Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Η Τσέλσι στον δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου απέκλεισε την Πόρτο στα προημιτελικά και τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά. Μια πορτογαλική και μια ισπανική ομάδα είχε αποκλείσει και πριν από εννιά χρόνια, συγκεκριμένα την Μπενφίκα στους «8» και την Μπαρτσελόνα στους «4».

Στην ημιτελική φάση, οι «μπλε» είδαν τον επιθετικό για τον οποίο είχαν ξοδέψει το καλοκαίρι 60.000.000 ευρώ να «σφραγίζει» την πρόκριση στον τελικό. Το 2012 ήταν ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος είχε κάνει το 2-2 στο «Καμπ Νου», ενώ φέτος ο Τίμο Βέρνερ διαμόρφωσε το 2-0 επί της Ρεάλ.

Επίσης, τόσο το 2012, όσο και το 2021 πρωταθλήτρια στην Αγγλία αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ο τίτλος της Serie A κατέληξε στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Φέτος ήταν η Ίντερ, ενώ πριν εννιά χρόνια η Γιουβέντους.

Τα ξεχωριστά επιτεύγματα των Αλόνσο και Κόβατσιτς

Ο Μάρκος Αλόνσον δεν έπαιξε στον τελικό του Οπόρτο, ωστόσο κατάφερε να πετύχει ένα μοναδικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που κατακτά το τρόπαιο μετά τον παππού του! Ο Μαρκίνιος είχε στεφθεί πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης το διάστημα 1956-60.

Τρομερό είναι και το... επίτευγμα του Ματέο Κόβατσιτς, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου (29/5) πανηγύρισε το τέταρτο τρόπαιο του στο Champions League. Έχει τρία με τη Ρεάλ Μαδρίτης κι ένα ένα με την Τσέλσι. Το απίστευτο είναι ότι στους τέσσερις τελικούς έχει μέσο όρο συμμετοχής 2,5 λεπτά!

Η πορεία ως το τρόπαιο

Η φάση των ομίλων

1η αγωνιστική

2η αγωνιστική

3η αγωνιστική

4η αγωνιστική

5η αγωνιστική

6η αγωνιστική

Η φάση των 16

Προημιτελικά

Ημιτελικά

Τελικός

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το μαρτύριο της Κρητικιάς μάνας: Έκανε το τραπέζι στους δολοφόνους των παιδιών της