ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρίστιαν Έρικσεν – EURO 2020: Το συγκινητικό μήνυμα στους συμπαίχτες του – Γιατί ανησυχεί

Κρίστιαν Έρικσεν
AP PHOTO

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα στους συμπαίχτες του στην εθνική της Δανίας από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μετά την κατάρρευσή του κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Φινλανδία

Βιντεοκλήση με τους συμπαίχτες του είχε ο Κρίστιαν Έρικσεν από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται μετά την κατάρρευσή του κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Φινλανδία.

Όπως αποκάλυψε ο προπονητής της εθνικής Δανίας Κάσπερ Χιούλμαντ ο Έρικσεν δήλωσε πιο ανήσυχος για τους συμπαίχτες από ό,τι για τον εαυτό του.

«Ο Κρίστιαν ήταν ανήσυχος για εμάς και την οικογένειά του. Μας είπε "δεν θυμάμαι πολλά, ανησυχώ περισσότερο για εσάς φίλοι μου. Πιστεύω ότι νιώθετε χειρότερα από ό,τι εγώ. Εγώ νιώθω ότι είμαι έτοιμος για προπόνηση"» αποκάλυψε ο Χιούλμαντ

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή είναι μια τυπική αντίδραση του Κρίστιαν. Είναι φοβερός παίχτης αλλά ακόμα πιο φοβερός ως άνθρωπος. Θα ήθελε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Ήταν καλό για εμάς που τον είδαμε να χαμογελάει και θα προσπαθήσουμε να συνέλθουμε και να αγωνιστούμε για τον Κρίστιαν».

«Θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα όσο είναι δυνατόν. Για ορισμένους μπορεί να είναι ακόμα νωρίς να παίξουμε ποδόσφαιρο αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως δύναμη για να συνέλθουμε» κατέληξε ο προπονητής της Εθνικής Δανίας.

Δύσκολο να ξαναπαίξει μπάλα - «Πέθανε και επανήλθε»

Ο Δανός ποδοσφαιριστής είναι μάλλον απίθανο να ξαναπαίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο, εκτιμούν ειδικοί.

Ο Σαντζέι Σάρμα, καθηγητής αθλητικής καρδιολογίας στο St George’s University στο Λονδίνο, είχε συνεργαστεί με τον Έρικσεν όσο ήταν στην Tottenham Hotspur. Όπως είπε, «ξεκάθαρα κάτι πήγε πολύ στραβά. Αλλά κατάφεραν να τον επαναφέρουν, το ερώτημα είναι τι συνέβη; Και γιατί συνέβη; Αυτός ο τύπος είχε φυσιολογικά τεστ ως το 2019, οπότε πώς εξηγείται;».

«Δεν ξέρω αν θα παίξει ποτέ ποδόσφαιρο ξανά. Χωρίς να το θέτω πολύ ωμά, πέθανε, αν και για λίγα λεπτά, μα πέθανε όντως, και θα του επέτρεπαν οι ιατρικοί επαγγελματίες να ξαναπεθάνει; Η απάντηση είναι όχι».

Σε παρόμοιο πλαίσιο κινείται και η άποψη του Σκοτ Μάρεϊ, καρδιολόγου που συνεργάζεται με το ΝHS ως προς την πρόληψη καρδιακών παθήσεων, λέει στη MailOnLine πως οι Ιταλοί είναι περήφανοι για τις επιδόσεις τους στην πρόληψη καρδιοπαθειών, οπότε τα προβλήματα του Δανού παίκτη μάλλον σημαίνουν το τέλος της καριέρας του στη Serie A.

Η κατάρρευση δεν σχετίζεται με εμβόλιο κορονοϊού

Εντωμεταξύ ο εκτελεστικός διευθυντής της Ίντερ, Μπέπε Μαρότα διέψευσε τις φημολογίες πως το καρδιακό επεισόδιο του διεθνούς Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν συνδεόταν με εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Όπως είπε, μιλώντας στο Rai Sport, o Έρικσεν δεν έχει νοσήσει με Covid-19 και δεν έχει εμβολιαστεί.

«Δεν έχει περάσει ποτέ κορονοϊό και δεν έχει εμβολιαστεί. Τον έχει αναλάβει το ιατρικό επιτελείο της Δανίας, μα οι δικοί μας είναι σε στενή επαφή μαζί τους» είπε σχετικά ο Μαρότα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: «Πρεμιέρα» με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία