ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Σε γεμάτο γήπεδο το Ουγγαρία-Πορτογαλία – 100% πληρότητα μετά από 15 μήνες!

Euro 2020 Κριστιάνο Ρονάλντο

Euro 2020: Ξεχωριστό χαρακτήρα αποκτά η αναμέτρηση της Ουγγαρίας με την Πορτογαλία στην «Ferenc Puskas Arena», καθώς θα είναι ο πρώτος που θα διεξαχθεί σε κατάμεστο γήπεδο.

Όπως επιβεβαίωσε χαρακτηριστικά η UEFA, «αυτός θα είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας με 100% πληρότητα σε θεατές στην Ευρώπη από τον Μάρτιο του 2020».

Είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη κι ένα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς ήδη η παρουσία, έστω ενός συγκεκριμένου αριθμού φιλάθλων στα πρώτα ματς, έχει δώσει ξεχωριστό χρόνο στη διοργάνωση.

Μεγάλη, άλλωστε, είναι κι η «δίψα» του κόσμου, ο οποίος «εξαφάνισε» τα τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια, μέσα σε δύο ώρες, στην ιστοσελίδα της UEFA τον Απρίλιο.

Το ολοκαίνουργιο γήπεδο των 68.000 θέσεων πήρε την ονομασία του, ως φόρο τιμής στον Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής της μεγάλης ουγγρικής ομάδας στη δεκαετία του 1950, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952, ενώ έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1954.

Η «Ferenc Puskas Arena» εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019 από τον πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και δεδομένου ότι παρέμεινε σχεδόν άδεια λόγω των περιορισμών του κορονοϊου. Τελικά, ήρθε η ώρα για να γεμίσει.

Το εν λόγω γήπεδο θα φιλοξενήσει επίσης της αναμέτρηση της Ουγγαρίας με τη Γαλλία το Σάββατο (19/6), αλλά και τη σύγκρουση των πρωταθλητών κόσμου με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία στις 23 Ιουνίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 472 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 18 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 353 οι διασωληνωμένοι