ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Η Σουηδία «φρέναρε» τη... μονότονη Ισπανία (videos)

Euro 2020

Euro 2020: Με τον βαθμό της ισοπαλίας έφυγε από τη Σεβίλλη η Σουηδία, η οποία απέσπασε 0-0 από την Ισπανία στο ματς που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική στον Ε' όμιλο.

Οι «φούριας ρόχας» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά κι ένα... μονότονο τρόπο παιχνιδιού, τον οποίο εξουδετέρωσε εύκολα η ομάδα του Γιάν Άντερσον.

Το δύσκολο προηγούμενο διάστημα λόγω κορονοϊού είναι φανερό ότι επηρέασε τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που είχαν. Επίσης, αν ο Ζεράρ Μορένο έμπαινε νωρίτερα κι όχι στο 75', η Ισπανία ίσως να έβρισκε το γκολ που τόσο πολύ έψαξε. Από την άλλη, η Σουηδία ακολούθησε πιστά το πλάνο της που είχε ως προτεραιότητα την άμυνα κι αν εκμεταλλευόταν μια από τις δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχε θα μπορούσε να είχε «κλέψει» το ματς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Όπως ήταν αναμενόμενο η Ισπανία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα, με τη Σουηδία να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην άμυνα της. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Άντερσον πέρασαν για πρώτη φορά τη σέντρα μετά το πρώτο 20λεπτο! Οι Ίβηρες απείλησαν με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον Όλμο, αν και τη μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε ο Μοράτα. Βέβαια, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι Σουηδοί πήγαν να σοκάρουν τους αντιπάλους τους με τον Ίσακ, ο οποίος είχε δοκάρι στο 41ο λεπτό.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, όπου και πάλι οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά δυσκολεύονταν να φτάσουν στην αντίπαλη εστία, παρά την κατοχή της μπάλας. Από την άλλη, η Σουηδία στην πρώτη πρώτη καλή στιγμή της μετά την ανάπαυλα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεργκ στο 61'.

Όσο το ματς όδευε προς το φινάλε του, τόσο οι «φούριας ρόχας» αύξησαν την πίεση τους κι έκλεισαν στην περιοχή τους αντιπάλους τους. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, είχαν κλείσει καλά τους χώρους και πάντα βρισκόταν κάποιο πόδι για να κοντράρει το σουτ ή την τελική πάσα. Στις καθυστερήσεις ο Μορένο έκανε τρεις τελικές κι έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Όλσεν έδιωξε με το πόδι.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 472 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 18 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 353 οι διασωληνωμένοι