ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Η Πορτογαλία «λύγισε» την Ουγγαρία με... τύχη και «βασιλιά» Ρονάλντο

Ουγγαρία - Πορτογαλία Euro 2020
AP Photo

Euro 2020: Στον αγώνα όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέρριψε δύο ακόμα ρεκόρ, η Πορτογαλία επικράτησε της Ουγγαρίας 3-0 και μπήκε με το δεξί στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα. 

Η Πορτογαλία έλεγξε πλήρως τον αγώνα από το πρώτο λεπτό, με την Ουγγαρία να αμύνεται σωστά και να κλείνει όλους τους χώρους. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, με αποκορύφωμα εκείνη του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο σούπερ σταρ των Πορτογάλων στο 43ο λεπτό έχασε το… άχαστο, κάνοντας την προβολή μπροστά από την εστία του Γκουλάτσι, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και έτσι οι ομάδες πήγαν με την ισοπαλία στο ημίχρονο.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τους δύο προπονητές. Η Πορτογαλία είχε την κατοχή προσπαθώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως η γηπεδούχος «εξουδετέρωσε» κάθε προσπάθεια των Ιβήρων.

Οι Ούγγροι «ανέβηκαν» δημιουργώντας κάποιες φάσεις οι οποίες όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Ρουί Πατρίσιο.

Στο 67ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες έφτασε μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, όμως το φοβερό σουτ που έπιασε εκτός περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ ο Γκουλάτσι.

Πεντάλεπτο ξέσπασμα και... ρεκόρ

Ενώ όλα έδειχναν πως οι ομάδες θα οδηγηθούν στην ισοπαλία, τότε η τύχη χαμογέλασε στους Πορτογάλους. Στο 84ο λεπτό η μπάλα έφτασε με κόντρα στον Γκερέιρο, εκείνος σούταρε μέσα από την περιοχή και μετά από άλλη μια κόντρα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα «ξεκλειδώνοντας» τους τρεις βαθμούς για τους Πορτογάλους.

Κάπου εκεί μίλησε και ο «βασιλιάς» Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μέχρι το γκολ ήταν άφαντος στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 86' λεπτό η Πορτογαλία κέρδισε πέναλτι με τον Κριστιάνο να το εκτελεί κάνοντας το 2-0 και παράλληλα έκανε νέο ρεκόρ στη διοργάνωση.

Ο Ρονάλντο σημείωσε το 10ο γκολ του σε πέντε Euro και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού.

Ο σούπερ σταρ της ομάδας του Σάντος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 92' η Πορτογαλία έκρυψε τη μπάλα, η οποία κατέληξε στον «CR7» που πέτυχε το τελικό 3-0, φτάνοντας τα 11 γκολ σε Euro.

Τα highlights του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 835 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 343 οι διασωληνωμένοι