ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Έγραψε ιστορία ο Κριστιάνο Ρονάλντο με σπουδαίο ρεκόρ - Πρώτος σκόρερ, πέρασε τον Πλατινί

Κριστι΄νο Ρονάλντο
AP Images

Euro 2020: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πλέον ο «βασιλιάς» των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου καθώς σκόραρε με την Πορτογαλία απέναντι στην Ουγγαρία, έφτασε τα 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και είναι πρώτος στη σχετική λίστα ξεπερνώντας τον Μισέλ Πλατινί.

Γεννημένος για να διαλύει κάθε είδους ρεκόρ και να ανεβαίνει στην κορυφή είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάτι που απέδειξε και στο Euro 2020. Καταρχάς με το ξεκίνημα του αγώνα της Πορτογαλίας με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη, ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους είχε ήδη κάνει ρεκόρ καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει συμμετοχή σε πέντε διοργανώσεις.

Εκτός από αυτό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε την ευκαιρία να προσπεράσει και τον Μισέλ Πλατινί στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στα Euro. Ο άλλοτε πρόεδρος της UEFA και σπουδαίος άσος του γαλλικού ποδοσφαίρου, είχε σκοράρει εννέα τέρματα στις πέντε αναμετρήσεις που αγωνίστηκε στο Euro 1984 με τη Γαλλία, η οποία κατέκτησε και το τρόπαιο.

Ο Ρονάλντο είχε κι αυτός εννέα τέρματα, τα οποία ξεκίνησε να πετυχαίνει από τις 12 Ιουνίου 2004 και την ήττα της Πορτογαλίας από την Ελλάδα (2-1) μέχρι και το Euro 2016 το οποίο κατέκτησε με την Πορτογαλία. Ο «CR7» ήθελε ένα γκολ για να προσπεράσει τον Μισέλ Πλατινί και το βρήκε στο 86’ της αναμέτρησης, ανεβαίνοντας έτσι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στα Euro.

Επειδή, όμως, μόνο ένα ρεκόρ ποτέ δεν είναι αρκετό για τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο Πορτογάλος σκόραρε και με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών για να φτάσει στα 11 τέρματα συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, από το 2004 μέχρι σήμερα! Μάλιστα, αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Ρονάλντο σε Euro με το αριστερό του πόδι…

Μετά από την πρεμιέρα της κατόχου του τίτλου, Πορτογαλίας, στο Euro 2020, συνεπώς, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε νέες κορυφές. Συγκεκριμένα, ο «CR7» έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου με 11 τέρματα. Παράλληλα, είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Πορτογαλίας με 106 τέρματα ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης που έχει παίξει σε πέντε διαφορετικά Euro, αλλά και ο μοναδικός που έχει σκοράρει και στα πέντε...

Τα ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 835 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 343 οι διασωληνωμένοι