ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Οι Γάλλοι «άλωσαν» το Μόναχο με αυτογκόλ του Χούμελς

Γερμανία Γαλλία Euro
AP Photo

Euro 2020: Το αυτογκολ του Χούμελς στο 20ο λεπτό, ήταν αρκετό για να δώσει το «τρίποντο» στους Γάλλους απέναντι στη Γερμανία. 

Ο αγώνα ξεκίνησε με τη Γερμανία να έχει την κατοχή στα πρώτα λεπτά και τους Γάλλους να αμύνονται. Τα «πάντσερ» είχαν τον έλεγχο, όμως χωρίς να απειλήσουν την ομάδα του Ντεσάμπ.

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο, με τη Γαλλία να «ξυπνά» και να κυκλοφορά με τη σειρά της τη μπάλα, χωρίς να βρει κενούς χώρους. Στο 16’ οι «τρικολόρ» έκαναν την πρώτη σοβαρή φάση στον αγώνα. Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Πογκμπά να πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Αμέσως μετά ο Εμπαμπέ απείλησε και πάλι την εστία του Νόιερ, όμως ο Γερμανός τερματοφύλακας έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Η πίεση της Γαλλίας απέφερε καρπούς και στο 20ο λεπτό οι «πετεινοί» άνοιξαν το σκορ. Ο Ερνάντεζ από τα αριστερά έκανε ένα γύρισμα και ο Χούμελς στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, την έστειλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 1-0 για τους Γάλλους.

Το γκολ των τυπικά γηπεδούχων, έκανε τους Γερμανούς να βγουν στην επίθεση με τη σειρά τους για να ψάξουν νωρίς την ισοφάριση. Στο 27’ ο Κρος εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Λιορίς. Αυτή ήταν η πρώτη φάση των «πάντσερ» στον αγώνα.

Η δεύτερη φάση για την ομάδα του Λεβ, ήρθε στο 37ο λεπτό. Με ένα γύρισμα από το πουθενά, η μπάλα έφτασε στον Γκουντογκάν που έκανε το σουτ, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Με φόρα οι Γερμανοί, τη νίκη οι Γάλλοι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Οι Γερμανοί είχαν την κατοχή, όμως οι Γάλλοι έκαναν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Ραμπιό να σημαδεύει το δοκάρι.

Αυτή η φάση «ξύπνησε» τους Γερμανούς που στο 54ο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη τους καλή φάση. Σέντρα στην περιοχή της Γαλλίας, ο Γκνάμπρι έπιασε απευθείας σουτ, με τη μπάλα να πηγαίνει λίγο πάνω από το δοκάρι του Λιορίς.

Η Γερμανία συνέχισε την πίεση και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Εμπαμπέ πέτυχε ένα απίστευτο γκολ, το οποίο όμως δεν μέτρησε καθώς ο Γάλλος στην αρχή της φάσης ήταν οφσάιντ.

Τα «πάντσερ» συνέχισαν την πίεση, κυκλοφορώντας τη μπάλα χωρίς όμως να δημιουργήσουν φάσεις, με τους Γάλλους να προσπαθούν να απειλήσουν μόνο σε αντεπιθέσεις.

Στο 85’ ο Εμπαμπέ βγήκε στην κόντρα από τα δεξία, πάσαρε στον ολομόναχο Μπενζεμά που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ακυρώθηκε και αυτό το γκολ, καθώς ο 22χρονος ήταν οριακά οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Αυτό το μοτίβο συνεχίστηκε μέχρι τέλους, με τη Γαλλία να καταφέρνει να πάρει τους τρεις βαθμούς, πιο εύκολα από όσο δείχνει το σκορ του αγώνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία 16/06: Παράνομη κρίθηκε για εκπαιδευτικούς και Μέσα Μεταφοράς ως τις 10 το πρωί