ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Ελπίζει η Ελβετία, γυρίζει... σπίτι της η απογοητευτική Τουρκία (videos)

Euro 2020

Euro 2020: Η Ελβετία νίκησε 3-1 την Τουρκία κι ελπίζει ότι θα βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων, ενώ οι γείτονες ολοκλήρωσαν χωρίς βαθμό τη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έδωσαν τη μάχη τους, αλλά τελικά έχασαν στην ισοβαθμία με την Ουαλία τη δεύτερη θέση του A' ομίλου.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν δύο γκολ μακριά από το να τα καταφέρουν, ωστόσο ακόμα κι έτσι ελπίζουν ότι θα βρεθούν στους «16» ως μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες. Από την άλλη, η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές ολοκλήρωσε μια απογοητευτική παρουσία στο Euro 2020, χωρίς βαθμό. Τουλάχιστον κατάφερε να σκοράρει.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Τουρκία προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς, αλλά η Ελβετία όχι μόνο της έκοψε τη φόρα αλλά κυριάρχησε και στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Πέτκοβιτς προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό με ωραίο σουτ του Σεφέροβιτς κι έκαναν το 2-0 στο 26' με ένα ακόμα πιο όμορφο γκολ του Σακίρι. Μάλιστα, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-0, την ώρα που κι οι Τούρκοι είχαν καλές στιγμές, με πρωτοστάτη τον Μούλντουρ αλλά ο Ζόμερ έδειχνε ανίκητος.

Οι Ελβετοί ήθελαν ακόμα δύο γκολ για να προκριθούν ως δεύτεροι στον όμιλο και άσκησαν πίεση στο δεύτερο μέρος στους απογοητευμένους παίκτες του Σενιόλ Γκιουνές. Ο Τσακίρ κράτησε το σκορ σε... λογικά πλαίσια κι ο Καχβετσί, κόντρα στη ροή του αγώνα, με ένα απίστευτο σουτ στο 62' έβαλε ξανά την Τουρκία στο ματς. Η τελευταία αναθάρρησε από τη μείωση του σκορ, αλλά ο Σακίρι «έσβησε» τα όνειρα τους για ανατροπή, καθώς στο 68' έκανε το 3-1, ενώ ο Τσάκα σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 77ο λεπτό.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η δικηγόρος της «ψυχολόγου» στο Newsbomb.gr - «Είναι δολοφόνος εκ πεποιθήσεως ο πιλότος»