ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γλυκά Νερά: Η δικηγόρος της «ψυχολόγου» στο Newsbomb.gr - «Είναι δολοφόνος εκ πεποιθήσεως ο πιλότος»

Γλυκά Νερά: Η δικηγόρος της «ψυχολόγου» στο Newsbomb.gr - «Είναι δολοφόνος εκ πεποιθήσεως ο πιλότος»

Η Σταματία Μάρκου, δικηγόρος της Ελένης Μυλωνοπούλου, σύμβουλου ψυχικής υγείας της Καρολάιν, μίλησε στο Newsbomb.gr για τη κατάθεση-κλειδί της εντολέως της η οποία οδήγησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης, από το σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, στα Γλυκά Νερά.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, βρέθηκε από τις πρώτες ημέρες της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς στο επίκεντρο. Ήταν η γυναίκα στην οποία η 20χρονη εκμυστηρευόταν τα πάντα. Ήταν η γυναίκα, η κατάθεση της οποίας έστρεψε στο 100% την προσοχή των Αρχών προς το δολοφόνο της νεαρής, το σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η δικηγόρος της κυρίας Μυλωνοπούλου, Σταματία Μάρκου, μίλησε στο Newsbomb.gr για το θρίλερ που έζησε η ίδια και η εντολέας της, μέχρι την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας της Καρολάιν. Μια πορεία 37 ημερών, στην οποία η κυρία Μυλωνοπούλου δέχτηκε απειλητικά μηνύματα, έζησε με ιδιωτική ασφάλεια για την προστασία της, ακολουθώντας πιστά τις συμβουλές της Αστυνομίας ώστε να μην κινήσει τις υποψίες του 32χρονου πιλότου.

H Ελένη Μυλωνοπούλου

«Η κυρία Μυλωνοπούλου έζησε ένα πολύ δύσκολο διάστημα. Από την πρώτη στιγμή, γνώριζε πως ο Αναγνωστόπουλος ήταν ο άνθρωπος πίσω από τη δολοφονία της. Κατέθεσε στη ΓΑΔΑ όσα γνώριζε, με κάθε λεπτομέρεια. Δεν απέκρυψε τίποτα. Η κατάθεσή της ήταν εκείνη η οποία και 'έδειξε' το δολοφόνο της Καρολάιν. Ήταν μια ανακούφιση η σύλληψή του, γιατί μέρα με τη μέρα ζούσε και εκείνη τη δική της αγωνία, γνωρίζοντας πως ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος. Είχε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας καθώς ήθελε να προστατευτεί τόσο εκείνη, όσο και η οικογένειά της. Εμείς κάναμε υπομονή και θα κάναμε όση έπρεπε για την ψυχή αυτής της κοπέλα», ανέφερε για την εξιχνίαση της υπόθεσης η κυρία Μάρκου.

Στη συνέχεια, η έμπειρη δικηγόρος, αποκάλυψε πως ο Αναγνωστόπουλος, όχι μόνο τηλεφώνησε στην Ελένη Μυλωνοπούλου ζητώντας της να πει καλά λόγια για εκείνον δημόσια, αλλά δέχτηκε και SMS με απειλητικό περιεχόμενο την επόμενη ημέρα της κατάθεσής της!

H κυρία Μάρκου

«Η εντολέας μου φυσικά κλήθηκε να καταθέσει και εννοείται πως πήγε άμεσα. Η κατάθεσή της κρατήθηκε μυστική για ευνόητους λόγους. Να φανταστείτε πως κατέθετε επί 2,5 ώρες και κρατήθηκαν γραπτά μόλις τα 10 λεπτά, επίσης για ευνόητους λόγους. Η σύσταση των Αρχών ήταν να συνεχίσει η κυρία Μυλωνοπούλου να συμπεριφέρεται όπως κάθε μέρα και να μην τραβήξει σε καμία περίπτωση την προσοχή του Αναγνωστόπουλου. Αμέσως μόλις έφυγε από τη ΓΑΔΑ, δηλαδή λίγα λεπτά αργότερα, δέχτηκε τηλεφώνημα από φιλικό πρόσωπο του Αναγνωστόπουλου, το οποίο τη ρώτησε αν κατέθεσε. Η εντολέας μου είπε 'όχι, γιατί να καταθέσω, τι έχω να πω;'. Αμέσως ειδοποιήσαμε την Αστυνομία και οι Αρχές έχουν το συγκεκριμένο νούμερο στη διάθεσή τους. Την επόμενη ημέρα δέχτηκε από άγνωστα νούμερα SMS, τα οποία ήταν επιθετικά και την καλούσαν αν καταθέσει να πει καλά λόγια για τον πιλότο. Αυτά τα μηνύματα έχουν κατατεθεί στο τμήμα Ανθρωποκτονιών».

Η κατάθεση της κυρίας Μυλωνοπούλου, ήταν εκείνη η οποία ουσιαστικά «έδεσε» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μέχρι να βρεθούν και τα στοιχεία από το smartwatch της Καρολάιν.

«Η εντολέας μου ήταν μάρτυρας-κλειδί και έτσι την παρουσίαζαν και τα Μέσα. Ισχύει πως ήταν. Η Καρολάιν ήταν κλειστή σαν προσωπικότητα και δεν μοιραζόταν τα όσα ζούσε και βίωνε με κανέναν παρά μόνο με την εντολέα μου. Γνώριζε πράγματα τα οποία κατέθεσε στην Αστυνομία και ξεδιάλυναν το τοπίο».

Ζητήσαμε από την κυρία Μάρκου να «σκιαγραφήσει» το προφίλ του 32χρονου πιλότου, ο οποίος επί 37 ημέρες έπαιζε θέατρο: «Μόνο το γεγονός πως σκότωσε τη μάνα του παιδιού του, μπροστά του, λέει πολλά για τι άνθρωπο μιλάμε. Είναι εγκληματίας εκ πεποιθήσεως. Επί 37 ημέρες δεν δίσταζε να λέει ψέματα έχοντας σκοτώσει έναν άνθρωπο. Σκότωσε το σκυλί επειδή του είχε αδυναμία η Καρολάιν. Ο άνθρωπος αυτός ήταν τόσο χειριστικός, που ήθελε να μπαίνει στις συνεδρίες της κυρίας Μυλωνοπούλου με την Καρολάιν, για να ελέγχει τι θα πει. Ένας αδίστακτος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό».

Η κυρία Μάρκου, στη συνέχεια, μίλησε και για την επίθεση που δέχτηκε η κυρία Μυλωνοπούλου από το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων: «Από τις ανακοινώσεις μου, από τις πρώτες ανακοινώσεις μου για την υπόθεση, ανέφερα χαρακτηριστικά πως πρέπει να περιμένουμε να εξελιχθεί η υπόθεση. Ήταν συγκράτηση, όχι συγκάλυψη, γιατί η εντολέας μου κατηγορήθηκε ακόμη και πως ήταν στο σπίτι μετά τη δολοφονία! Αποστείλαμε εξώδικο προς το Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Εκτός από εκείνη την ανακοίνωση, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, είναι άφαντος. Καμία μήνυση, καμία δικαστική ενέργεια, παρά μόνο το εξώδικό μας το οποίο δεν απαντήθηκε ποτέ».

Τέλος, η δικηγόρος της Ελένης Μυλωνοπούλου, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα της εντολέως της προς τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Θέλω να το πω ξεκάθαρα και είναι μήνυμα της κυρίας Μυλωνοπούλου. Ο δολοφόνος της Καρολάιν θα τη βρει μπροστά του. Αυτή τη φορά δεν θα είναι μυστική η κατάθεσή της και όταν κληθεί από τον Εισαγγελέα θα πει όσα γνωρίζει. Αλλά ο Αναγνωστόπουλος, θα τη βρει μπροστά του την κυρία Μυλωνοπούλου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Η κατάθεση φίλης της Καρολάιν: «Ήταν παράξενο ζευγάρι, είχαν παράξενο δέσιμο»