ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Πώς τα «έξυπνα» κινητά & ρολόγια βοήθησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Γλυκά Νερά: Πώς τα «έξυπνα» κινητά & ρολόγια βοήθησαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος

Η ελληνική αστυνομία αξιοποίησε κάθε στοιχείο που είχε στη διάθεσή της για να εξιχνιάσει το στυγερό έγκλημα.

«Παγωμένη» είναι η κοινωνία της Αλοννήσου, μετά την ομολογία του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του, της 20χρονης Καρολάιν, στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ενδεικτικό του αντίκτυπου που είχε στην κοινωνία το στυγερό έγκλημα είναι ότι, όπως σημειώνουν ξενοδόχοι της Αλοννήσου, δέχονται τηλέφωνα από Έλληνες από όλη την Ελλάδα αλλά και τουρίστες, για το αν μπορούν να επισκεφτούν το νεκροταφείο προκειμένου να αφήσουν λουλούδια στη μνήμη της αδικοχαμένης 20χρονης.

Την ίδια ώρα, η μητέρα της Καρολάιν προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, ενώ στο πλευρό της αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι η αδερφή της. Σύμφωνα με συγγενικό της πρόσωπο μετά την ομολογία νιώθει οργή και θυμό. Πριν συλληφθεί ο 33χρονος το μόνο που έλεγε η χαροκαμένη μάνα ήταν ότι δεν την νοιάζει ποιος σκότωσε την κόρη της, αφού το παιδί της δε γυρίζει πίσω.

Οι ντόπιοι ζητούν η κηδεμονία της μικρής Λυδίας, του παιδιού της Καρολάιν και του Μπάμπη, να δοθεί στη μητέρα της αδικοχαμένης 20χρονης, την κ. Σουζάνα. Για το θέμα αναμένεται η σχετική απόφαση του εισαγγελέα.

«Η Ελληνική Αστυνομία έπρεπε να βρει στοιχεία για να δέσει τη δικογραφία. Ήταν ιδιοφυές εκ μέρους της αστυνομίας να συλλέξει τα δεδομένα από τις συσκευές της Καρολάιν και του Μπάμπη. Μέσα από το ρολόι που φορούσε η κοπέλα η αστυνομία κατάφερε και εντόπισε καρδιακούς παλμούς όσο ήταν εν ζωή, και από το κινητό του πιλότου εντόπισε βήματα την ώρα που εκείνος ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος», εξήγησε ο κ. Φάνης Κασίμης, σύμβουλος ασφαλείας.

«Ο δράστης έπνιγε την Καρολάιν για 6 ολόκληρα λεπτά, όπως προέκυψε από την αύξηση των καρδιακών παλμών στο ρολόι της 20χρονης, που αμέσως μετά σταμάτησαν απότομα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Η κατάθεση φίλης της Καρολάιν: «Ήταν παράξενο ζευγάρι, είχαν παράξενο δέσιμο»