ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Ιστορική πρόκριση για την Αυστρία! Πήρε τον «τελικό» με την Ουκρανία (videos)

Euro 2020

Euro 2020: Η Αυστρία νίκησε 1-0 την Ουκρανία και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης.

Μέχρι τη φετινή διοργάνωση, οι Αυστριακοί όχι μόνο δεν είχαν προκριθεί στα νοκ άουτ, αλλά δεν είχαν καν νίκη σε τελική φάση Euro. Έκαναν και τα δύο φέτος!

Η ομάδα του Φράνκο Φόντα πήρε τον τελικό με την Ουκρανία στο Βουκουρέστι, χάρη σε γκολ του Κρίστοφ Μπάουμγκαρτνερ στο 25ο λεπτό, και πέτυχε μια ιστορική πρόκριση για τους «16» του θεσμού. Έτσι έγινε γνωστό και το πρώτο ζευγάρι, καθώς το Σάββατο (26/6) θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στο Wembley.

Από την άλλη, οι Ουκρανοί έμειναν στους 3 βαθμούς κι ελπίζουν μήπως βρεθούν στην επόμενη φάση ως μια από τις καλύτερες τρίτες. Οι παίκτες του Αντρέι Σεβτσένκο, βέβαια, δεν θα μπορούσαν να περιμένουν πολλά περισσότερα με την εικόνα που έδειξαν, καθώς δεν είχαν απάντηση κόντρα στην παθιασμένη Αυστρία!

Οι παίκτες του Φόντα μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια και στο πρώτο μέρος κυριάρχησαν απόλυτα στο ματς και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα γκολ. Η Ουκρανία πίεσε στο φινάλε κι έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι άργησε να ξυπνήσει και μοιραία έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η συγκλονιστική εξομολόγηση 45χρονης- Έζησα ό,τι θα ζήσει η Λυδία, «θα τραβήξει Γολγοθά»