ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Ιστορικό απόλυτο το Βέλγιο – Πλησίασε στο όνειρο η Φινλανδία (videos)

Euro 2020: Ιστορικό απόλυτο το Βέλγιο – Πλησίασε στο όνειρο η Φινλανδία (videos)

Euro 2020: Το Βέλγιο λύγισε 2-0 τη μαχητική Φινλανδία κι ολοκλήρωσε με το απόλυτο τον όμιλο, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ στο παρελθόν σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης, αλλά μέχρι το 74ο λεπτό δεν μπορούσαν να σπάσουν την άμυνα της μαχητικής ομάδας του Μάρκου Κάνερβα.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, ήρθε το αυτογκόλ του Λούκας Χρεντέτσκι και τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους. Το Βέλγιο έκανε το «3 στα 3» για πρώτη φορά σε όμιλο του Euro, ενώ η Φινλανδία έχασε τον «χρυσό» βαθμό που θα της έδινε μια ιστορική πρόκριση.

Θεωρητικά οι Φινλανδοί ελπίζουν ότι μπορούν να βρεθούν μέσα στις καλύτερες τρίτες, ωστόσο οι πιθανότητες τους είναι μαθηματικές παρά ρεαλιστικές. Όπως και να έχει στην παρθενική τους συμμετοχή φεύγουν με ψηλά το κεφάλι κι έχοντας πανηγυρίσει και μια νίκη, έστω κι ήρθε σε ένα περίεργο παιχνίδι λόγω του συμβάντος με τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Οι Βέλγοι από την πλευρά τους πήραν μεγάλη ψυχολογική ώθηση με το απόλυτο και μπορούν να κάνουν όνειρα ότι θα φτάσουν ψηλά. Σε πρώτη φάση περιμένουν να δουν ποια από τις καλύτερες τρίτες θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή (27/6) στη Σεβίλλη.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Η συγκλονιστική εξομολόγηση 45χρονης- Έζησα ό,τι θα ζήσει η Λυδία, «θα τραβήξει Γολγοθά»