ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Ξεκάθαρος ο Μπόρις Τζόνσον! Καμία μείωση φιλάθλων στο Wembley

Euro 2020
AP Images

Euro 2020: Η Μεγάλη Βρετανία έχει βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δέλτα», ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης θεατών στoυς ημιτελικούς και τον τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθούν στο Wembley 

Την Πέμπτη (1/7), η UEFA, μολονότι υπήρξαν πολλές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, ξεκαθάρισε επίσημα ότι τα τρία τελευταία ματς του Euro θα διεξαχθούν κανονικά στο στάδιο του Λονδίνου.

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις! Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε στα social media ο διάστημος Ιταλός λοιμοξιολόγος, Ρομπέρτο Μπουριόνι, ο οποίος έγραψε: «Η απατηλή ανευθυνότητα της UEFA που αρνείται να μετακινήσει τους αγώνες του EURO από πόλεις όπου υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης είναι απαράδεκτη. Είναι επίσης απαράδεκτο οι κυρίαρχες χώρες να το αποδεχθούν αυτό, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών τους».

Την Παρασκευή (2/7), ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι δεν σκοπεύει να διατάξει τη μείωση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή τους, δήλωσε: «Φυσικά θα ακολουθήσουμε τις επιστημονικές οδηγίες και τις συμβουλές, αν δεχθούμε κάποια τέτοια πρόταση. Αλλά προς το παρόν, η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ ξεκάθαρη. Έχουμε συγκεκριμένες εκδηλώσεις που μπορούμε να τις κάνουμε με έναν πολύ προσεκτικό και ελεγχόμενο τρόπο, υποβάλλοντας σε τεστ όλους όσοι θα πάνε εκεί».

Να θυμίσουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιτρέψει σε πάνω από 60.000 θεατές να δώσουν το παρών στους δύο ημιτελικούς, καθώς και τον τελικό του Euro 2020, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για την επιστροφή στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανικά ΜΜΕ για Γλυκά Νερά: Τα ύποπτα δρομολόγια του Μπάμπη και η ανακάλυψη της Καρολάιν