ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: «Καταράστηκε» ο Κιελίνι τον Σακά στο τελευταίο πέναλτι του τελικού;

Τζόρτζιο Κιελίνι
AP PHOTO

Για «κατάρα» που έριξε στον Μπουκάγιο Σακά τον ποδοσφαιριστή της εθνικής Αγγλίας στο τελευταίο πέναλτι του τελικού του Euro 2020 έκανε λόγο ο Τζόρτζιο Κιελίνι

Μια νέα διάσταση στο τελευταίο χαμένο πέναλτι του τελικού του Euro 2020 έδωσε ο Τζόρτζιο Κελίνι ο οποίος υποστήριξε ότι έριξε κατάρα στον Μπουκάγιο Σακά, τον ποδοσφαιριστή της εθνικής Αγγλίας που αστόχησε με αποτέλεσμα ο τίτλος να πάει στην Ιταλία.

Σύμφωνα με την Daily Mail o Ιταλός αμυντικός, ο οποίος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ξέρει να χρησιμοποιεί κάθε κόλπο για να κερδίσει», παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε μια λέξη για να καταραστεί τον Σακά την ώρα που έκανε τα τελευταία βήματα πριν να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι.

Στο βίντεο ο Κιελίνι φαίνεται να χρησιμοποιεί τη λέξη «Kiricocho» πριν να αρχίσει να τρέχει για να πανηγυρίσει τον τίτλο μετά την απόκρουση του πέναλτι του Σακά από τον Ντοναρούμα.

Η λέξη «Kiricocho» ξεκίνησε από τη Νότια Αμερική και πιστεύεται ότι σημαίνει κάτι σαν «καταραμένος να είσαι».

Ο Κιελίνι ρωτήθηκε, μάλιστα, για το αν χρησιμοποίησε τη λέξη αυτή από το ESPN Argentina με τον 36χρονο ποδοσφαιριστή να απαντά χαμογελαστός: «Γειά σου Κριστιάνο. Το επιβεβαιώνω. Kiricocho».

Η λέξη αυτή πήρε το όνομά της από έναν οπαδό της ομάδας Εστουντιάτες στην Αργεντινή τη δεκαετία του ’80.

Ο συγκεκριμένος οπαδός παρακολουθούσε τις προπονήσεις και οι εμφανίσεις του συνέπιπταν με τραυματισμούς ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Ο τότε προπονητής της Εστουντιάντες, Κάρλος Μπιλάρδο, ο οποίος ήταν διάσημος για τις προκαταλήψεις του ζήτησε από τον οπαδό που άκουγε στο όνομα Kiricocho να δίνει το «παρών» και στα παιχνίδια ώστε να ρίχνει «κατάρα» στους αντιπάλους.

Κατά σύμπτωση η Εστουντιάντες εκείνη τη σεζόν έχασε μόνο ένα παιχνίδι και σε αυτό απουσίαζε ο εν λόγω οπαδός.

Ο θρύλος αυτός μεταφέρθηκε στις τάξεις των ισπανόφωνων ποδοσφαιρικών ομάδων και φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί από ποδοσφαιριστές σε κρίσιμες στιγμές αγώνων.

Για παράδειγμα ο Ισπανός Χουάν Καπντεβίλα φέρεται να έχει φωνάξει τη λέξη « Kiricocho» στον Άριεν Ρομπέν προκειμένου να χάσει ένα τετ α τετ στον τελικό του Μουντιάλ του 2010 ενώ ο Έρλινγκ Χάαλαντ τη φώναξε πρόσφατα σε τερματοφύλακα που προσπάθησε να τον σταματήσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιούπολη: Τα 4 πρόσωπα που «καίει» η 19χρονη