ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Ο τελικός Αγγλία -Ιταλία έφτασε μια ανάσα από την αναβολή - Τι λένε Λονδρέζοι αστυνομικοί

Euro 2020: Ο τελικός Αγγλία -Ιταλία έφτασε μια ανάσα από την αναβολή - Τι λένε Λονδρέζοι αστυνομικοί

Ο τελικός του Euro 2020 στο Wembley θα μπορούσε να αναβληθεί εάν δεν είχαν παρέμβει αστυνομικοί, δήλωσε αξιωματούχος της λονδρέζικης αστυνομίας.

Πλήθος οπαδών που δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, προσπάθησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Αγγλίας – Ιταλίας.

Η Jane Connors, η οποία ήταν υπεύθυνη για την αστυνομική ασφάκλεια στο τουρνουά, είπε ότι «δεν αποδέχθηκε ότι η αστυνομική επιχείρηση απέτυχε» και πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παρέμβαση της αστυνομίας έφερε την αποκλιμάκωση της έντασης».

Πριν από τη σέντρα του τελικού, περισσότεροι από 100 οπαδοί χωρίς εισιτήριο έσπασαν το φράγμα της ασφάλειας του Wembley, με οπαδούς να πηδούν από τους τοίχους και να τρέχουν για να μπουν στο γήπεδο.

Αποτέλεσμα της έντασης ήταν να τραυματιστούν 19 αστυνομικοί, με τον ένα να σπάει το χέρι του και άλλο αξιωματούχο το δόντι του.

Συνολικά 51 άτομα συνελήφθησαν σε όλο το Λονδίνο, τα 26 από αυτά στο Wembley και 25 μετά από εκδηλώσεις στο κεντρικό Λονδίνο.

Η Connors ανέφερε πως η έρευνα συνεχίζεται και πως μέσα στις επόμενες βδομάδας θα υπάρξουν περαιτέρω συλλήψεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ο 39χρονος αστυνομικός της Ηλιούπολης είχε μετατεθεί σε ασφάλεια υπουργού