ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιμένουν στην Μπαρτσελόνα: «Η European Super League είναι ακόμα ζωντανή»

Μπαρτσελόνα Barcelona
AP Images

Μπαρτσελόνα: Ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Τζουάν Λαπόρτα τόνισε ότι τα σχέδια για τη European Super League προχωρούν κι ότι η UEFA δεν μπορεί να κάνει κάτι για να σταματήσει το πρότζεκτ.

Όσοι πίστεψαν ότι η ESL ήταν ένα αποτυχημένο σχέδιο που μπήκε στο συρτάρι μάλλον έκανε λάθος, καθώς Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους εξακολουθούν να δουλεύουν τη δημιουργία «κλειστής» λίγκας.

Ο Λαπόρτα σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό κανάλι Esport3 υπογράμμισε ότι το «πρότζεκτ είναι ζωντανό», για να συμπληρώσει ότι: «Οι τρεις σύλλογοι που το υπερασπίζονται κερδίζουν όλες τις δικαστικές διαμάχες. Η UEFA δεν μπορεί να το σταματήσει και η πίεση στα αγγλικά κλαμπ δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτέλεσμα».

Αξίζει να θυμίσουμε, πάντως, ότι τον προηγούμενο μήνα οι άλλοι εννιά από τους συνολικά 12 ιδρυτικούς συλλόγους της ESL υπέγραψαν δεσμευτικό συμβόλαιο για την επιστροφή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων.

Να θυμίσουμε ότι πρόεδρος στην ECA είναι ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ενώ οι εννέα ομάδες για τις οποίες γίνεται λόγος είναι οι Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Μίλαν, Iντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Στην απόφασή του και μετά από μια εξαντλητική διαδικασία επανένταξης και επανεκτίμησης τους τελευταίους μήνες, το εκτελεστικό συμβούλιο της ECA έλαβε υπόψη την αναγνώριση των συλλόγων ότι το πρότζεκτ της λεγόμενης ευρωπαϊκής Super League («ESL Project») δεν ήταν προς το συμφέρον της ευρύτερης ποδοσφαιρικής κοινότητας, αλλά και τις δημόσια γνωστοποιημένες αποφάσεις τους να εγκαταλείψουν εντελώς το εν λόγω πρότζεκτ. Το διοικητικό συμβούλιο της ECA αναγνώρισε επίσης τη διακηρυγμένη βούληση των συλλόγων για ενεργό συνεργασία με την ECA στη συλλογική αποστολή της να αναπτύξει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων, προς το ανοιχτό και διαφανές συμφέρον όλων, όχι μόνο μερικών. Αυτή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ECA σηματοδοτεί το τέλος ενός λυπηρού και ταραχώδους επεισοδίου για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ευθυγραμμίζεται με το στόχο της ECA να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ενότητας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» ανέφερε η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων.

Όπως και να έχει πάντως φαίνεται ότι το σίριαλ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει ακόμα πολλά επεισόδια…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύρης για Κ.Υ Παλαμά: Και υγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Πέτρος Φιλιππίδης: Ξεσπά ο Μπιμπίλας για την απόφαση «βόμβα» των καναλιών

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Μετά τους θυελλώδεις ανέμους έρχεται διήμερο κακοκαιρίας