ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης για Κ.Υ Παλαμά: Και υγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Θάνος Πλεύρης
INTIME NEWS

Νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση των παράνομων πιστοποιητικών εμβολιασμών που εκδόθηκαν από το Κ.Υ στον Παλαμά Καρδίτσας έδωσε στο «φως» ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής.

Όπως τόνισε, το δίκτυο με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά στον Παλαμά εκμεταλλεύτηκαν και υγειονομικοί. «Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ στον Παλαμά Καρδίτσας και προκύπτει ότι μία υπάλληλος συμμετείχε στο να υπάρξουν εικονικοί εμβολιασμοί και μάλιστα ήδη έχουν ανασταλεί τα καθήκοντά της. Δεν είναι τα περιστατικά όπως παρουσιάζονται. Θα ήθελα να καθησυχάσω την εθνική αντιπροσωπεία. Είναι 31 χιλιάδες εμβολιασμοί, είναι πάνω από τον πληθυσμό, αλλά είναι πολύ λογικό γιατί το συγκεκριμένο κέντρο είχε εμβόλιο της Pfizer, το οποίο αναζητούσαν πολίτες και από άλλους νομούς», είπε και τόνισε πως «το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο κάποιοι υγειονομικοί προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι, ώστε να μην τεθούν σε αναστολή».

Παράλληλα παρουσίασε την τροπολογία του υπουργείου Υγείας που αφορά μεταξύ άλλων σε κυρώσεις για ιδιώτες γιατρούς που δεν εμβολιάζονται, αλλά και στη δυνατότητα άρσης της αναστολής εργασίας με την α' δόση του εμβολίου, ενημερώνοντας παράλληλα και για την υπογραφή της προκήρυξης πλήρωσης θέσεων για 530 γιατρούς.

5 βουλευτές ανεμβολίαστοι

Πέραν της παρουσίασης της τροπολογίας, ο κ. Πλεύρης κλήθηκε να απαντήσει και σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση σχετικά με το εάν οι 5 ανεμβολίαστοι βουλευτές είναι από τη ΝΔ.

«Αν και υπάρχει πρόσβαση δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν είχα ψάξει ούτε για τον κύριο Πολάκη. Δεν μπορώ να γνωρίζω ως υπουργός ποιος έχει εμβολιαστεί και σίγουρα δεν είναι ωραία εικόνα να βγαίνει ένας αρχηγός κόμματος, λες και δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα και να ανακοινώνει ότι έχει εμβολιαστεί ένας βουλευτής. Θέλω να πω στον ΣΥΡΙΖΑ ότι την προηγούμενη εβδομάδα που συζητούσαμε πως θα στελεχωθεί το σύστημα υγείας είχατε βάλει ομιλητή για να απαντήσει σε μένα τον κύριο Πολάκη και από αυτό εδώ το βήμα ο κύριος Πολάκης υπερασπίστηκε την θέση του ότι δεν είναι εμβολιασμένος. Σήμερα γιατί δεν ήρθε ο κύριος Πολάκης;».

Αναφερόμενος στους γιατρούς και υγειονομικούς που δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό, εξήγησε: «Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη και το μετρό της αναστολής θα εφαρμοστεί. Υγειονομικοί που δεν θέλουν εμβολιαστούν, και είναι σεβαστή η επιθυμία τους, επειδή είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία δεν θα είναι στο σύστημα μέχρι να εμβολιαστούν. Η δυνατότητα που δίνουμε με την παρούσα τροπολογία, ως μία ένδειξη καλής θέλησης, είναι να μπορούν με το που εμβολιαστούν με την ά δόση να επιστρέψουν στο σύστημα. Και παρατηρούμε ότι πράγματι τις μέρες του Σεπτεμβρίου εμβολιάζονται κάποιοι υγειονομικοί και αυτοί θα επιστρέψουν στην εργασία τους. Δεν θα ανεχθούμε καμία μα καμία παρέκκλιση» είπε ο υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας ότι για το λόγο αυτό αυστηροποιείται το υπάρχον πλαίσιο και προστίθενται εκτός από τις ποινικές και πειθαρχικές κυρώσει, και το διοικητικό πρόστιμο.

«Όσοι έχουν δηλώσει ψευδή νόσηση και υπάρχει ύποπτο περιστατικό θα εξεταστεί κατά πόσο είναι αληθής η δήλωσή τους. Συνεπώς εκεί υπάρχει ένα διοικητικό πρόστιμο 5000 € και για τον υπάλληλο ή οποιονδήποτε εμπλέκεται στην διαδικασία υπάρχει προδιοικητικό πρόστιμο 5000 € για κάθε πράξη. Στην συγκεκριμένη υπάλληλο αν υπήρχε ο νόμος πριν προβεί στις πράξεις της θα της καταλογιζόταν πρόστιμα για 40 περίπου περιστατικά. Παράλληλα ρυθμίζουμε τις κυρώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, που θα διακόπτεται η σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ και δεν θα μπορούν να συνταγογραφούν. Υπάρχει ένα πλαίσιο συνολικό. Όσοι έχουν κάνει χρήση άλλων μεθόδων είναι καλό να πάνε τώρα να το πούνε γιατί θα τους βρούμε. Είναι μία πράξη μέγιστης απαξίας γιατί πηγαίνει κάποιος ψευδώς να πάρει ένα πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού και με αυτόν τον τρόπο δείχνει μία ροπή προς μία έγκληματικη πράξη» ανέφερε.
Προκήρυξη για 530 θέσεις γιατρών

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε την υπογραφή της προκήρυξης για 530 θέσεων γιατρών. Μάλιστα, όπως εξήγησε, «μέσα σε αυτές τις θέσεις είναι και οι θέσεις για την λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου που είχε δημιουργηθεί ένα θέμα την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι λειτουργικές οι κλίνες ΜΕΘ με το υπάρχον προσωπικό, αλλά αυτό δεν αρκούσε από μόνο του οπότε βγήκε η προκήρυξη και πιστεύουμε γρήγορα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Παράλληλα επεξεργαζόμαστε την προκήρυξη για τους νοσηλευτές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Με τριαντάφυλλα στα χέρια αποχαιρετούν για δεύτερη μέρα τον Έλληνα συνθέτη

Κηδεία Mad Clip: Τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του - «Γιατί αγόρι μου να φύγεις;» (video)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στο Άγιο Όρος, κοντά στη σκήτη της Αγίας Άννας