ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γερμανία: Το Αμβούργο δεν διαχωρίζει τον κόσμο σε εμβολιασμένους και μη – Το «άκυρο» στη Γερουσία

Αμβούργο
AP Images

Γερμανία: Την απόφαση να διεξαχθεί σε γεμάτο γήπεδο, αλλά μόνο με εμβολιασμένους, πήρε η Γερουσία του Αμβούργου για την αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τη Νυρεμβέργη, αλλά ο σύλλογος της πόλης της «έριξε» άκυρο.

Το ματς είναι για τη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, με την εκπρόσωπο για θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ να αντιδρά με τη συγκεκριμένη κίνηση.

«Δεν έχει λογική να γεμίσουμε τα στάδια, ούτε καν με αυτές τις προϋποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λάουτερμπαχ. Ο Διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Χανς-Γιοάχιμ Βάτσκε, τόνισε από την πλευρά του ότι: «Όταν η μεγάλη πλειοψηφία των θεατών έχει εμβολιαστεί και τα παιδιά έχουν ελεγχθεί με τεστ, θεωρώ τα γεμάτα γήπεδα ποδοσφαίρου "υπεύθυνη ανάληψη ρίσκου"»

Οι άνθρωποι του Αμβούργου, όμως, πήραν την απόφαση να μην διαχωρίσει τον κόσμο της ομάδας σε εμβολιασμένους και μη κι ως εκ τούτου διατήρησε όσα ισχύουν από την αρχή της σεζόν. Να διεξάγονται τελικά τα ματς στο 50% της πληρότητας τους γηπέδου και με θεατές που είτε θα έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν νοσήσει, είτε είναι κάτοχοι πρόσφατου αρνητικού τεστ.

«Δυστυχώς, ακόμη και με τον κανόνα των εμβολιασμένων και νοσησάντων, αυτή τη στιγμή δεν έχει λογική να γεμίζουμε τα στάδια», δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του SPD και καθηγητής Λοιμωξιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και επισήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις μαζικές μετακινήσεις των φιλάθλων πριν και μετά τον αγώνα. «Στάδια γεμάτα κατά 50% μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες δεν αποτελούν πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε από κορονοϊό η Λιολιώ Κολυπέρα - Η προφητική ατάκα που είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής

Big Brother: Απίστευτη αποκάλυψη - «Το κρεβάτι γιατί κουνιέται; 2-3 φορές τη μέρα το κάνουν σίγουρα»