ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική ομάδα: «Σε εξαιρετική φυσική και πνευματική κατάσταση» η Ελλάδα πριν τη Γεωργία (vid)

Τζον Φαντ Σχιπ εθνική ομάδα
Intime

Εθνική ομάδα: Ο Τζον Φαντ Σχιπ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προετοιμασία της «γαλανόλευκης» και σίγουρος ότι αν οι διεθνείς ακολουθήσουν πιστά το πλάνο θα φύγουν με το «διπλό» από τη Γεωργία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ένα από τα δέκα αήττητα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η Ελλάδα, που μετράει μια νίκη και τρεις ισοπαλίες, θέλει μόνο τη νίκη στο Μπατούμι για να έχει ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ. Αυτή την ώρα η Εθνική πραγματοποιεί στη Γεωργία την τελευταία της προπόνηση πριν από την αναμέτρηση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει του αγώνα του Σαββάτου (9/10).

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζον Φαντ Σχιπ...

Για το πώς είναι τα πράγματα πριν το ματς με την Γεωργία, έναν μήνα μετά από μία μεγάλη νίκη κόντρα στην Σουηδία: «Τα πράγματα είναι καλά με την ομάδα, είχαμε μία καλή εβδομάδα, προπονηθήκαμε, αυτό μας βοήθησε γιατί το προηγούμενο διάστημα δεν είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Ήταν καλές οι προπονήσεις. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό με την Σουηδία, παίξαμε απέναντι στην Γεωργία τον περασμένο Μάρτιο και μας δημιούργησαν προβλήματα. Θα πρέπει να πάμε καλύτερα. Τα παιδιά είναι σε εξαιρετική φυσική και πνευματική κατάσταση και ανυπομονούμε για αυτό το ματς».

Για το «πρόβλημα» της Εθνικής με τις αποκαλούμενες «μή εμπορικές» ομάδες και πώς μπορεί να αλλάξει αυτό και αν θα γίνουν αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που νίκησε την Σουηδία: «Νομίζω πως θα πρέπει να σεβόμαστε όλες τις ομάδες του ομίλου, έχει αποδείξει η Γεωργία με εμάς και με την Ισπανία πως είναι καλή ομάδα. Ξέρουμε πως έχουν καλούς παίκτες μεμονωμένα, εμείς πρέπει να τα πάμε καλύτερα από ότι τον Μάρτιο, θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να αποφύγουμε τα προβλήματα που είχαμε. Εστιάζουμε σε εμάς.

Έξι μήνες μετά είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς. Αν θέλεις να διεκδικείς την πρόκριση, θα πρέπει να αποδώσεις καλά σε αυτά τα ματς, η Γεωργία θα παίξει για την υπερηφάνειά της. Εμείς σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας και όχι το όνομα του αντιπάλου. Είτε παίζουμε απέναντι στην Σουηδία, στην Ισπανία, στο Κόσοβο ή στην Γεωργία, εμείς κοιτάζουμε το δικό μας παιχνίδι και θα ακολουθήσουμε το δικό μας πλάνο.

Χρησιμοποιούμε το σύστημα 3-5-2 από τον Ιούνιο, οι παίκτες το ξέρουν και το ακολουθούν στις ομάδες τους, υπάρχουν παίκτες που έχουν συνηθίσει και στο 4-3-3. Θα δούμε αύριο πώς θα ξεκινήσουμε. Μπορούμε να προσαρμόσουμε την ομάδα μας και στα δύο συστήματα».

Για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα πλεονεκτήματα της Γεωργίας που πλήγωσαν την Ελλάδα στο πρώτο ματς: «Δουλεύουμε τέσσερις ημέρες, υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο και αύριο θα πρέπει να το εφαρμόσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν γίνει αυτό, είμαι πεπεισμένος πως θα πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Είναι πάντως ποδόσφαιρο και πολλά μπορούν να συμβούν, παίζουμε απέναντι σε αντίπαλο που έχει δυνατότητες και πρέπει να πιάσουμε το καλύτερο της απόδοσής μας. Κοιτάζοντας τη δουλειά που έχουμε κάνει αυτή την εβδομάδα, έχω αυτοπεποίθηση. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, πιστεύουμε στην ποιότητα των παικτών. Νομίζω πως είναι ομάδα που έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι αναπτύσσεται, εξελίσσεται, βελτιώνεται και αύριο είναι ένα σημαντικό βήμα. Έχουμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας αλλά νομίζω ότι μπορούμε να φύγουμε με τη νίκη».

Μασούρας: «Να πετύχουμε τον στόχο μας»

Τους διεθνείς εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Μασούρας. Αναλυτικά όσα δήλωσε…

Για το αν είναι έξτρα πίεση για την Ελλάδα το ότι χρειάζεται τη νίκη για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης απέναντι σε μία ομάδα που δεν την κέρδισε εντός έδρας: «Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ο στόχος μας ήταν να διεκδικούμε ένα εισιτήριο για τα τελικά μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν έχουμε έξτρα πίεση για το γεγονός ότι παίζουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο που πήρε θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μας».

Για το γεγονός πως αν και ήταν τραυματίας και δεν έπαιζε στο τελευταίο ματς, ήταν δίπλα στους συμπαίκτες του στο ΟΑΚΑ για να τους στηρίξει ψυχολογικά: «Δεν νομίζω πως είναι κάτι που σκέφτηκα πολύ, είναι κάτι που πηγάζει μέσα μας, για αυτό βρέθηκα κοντά στην ομάδα. Νομίζω πως είναι αυτονόητο. Πραγματικά χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, μέχρι το τέλος για να πετύχουμε το στόχο μας».

Για το αν εκτιμάει πως το παιχνίδι με την Γεωργία θα είναι παιχνίδι μυαλού, τακτικής ή πάθους: «Σε αυτά τα παιχνίδια μετρούν όλα, θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, να είμαστε έξυπνοι, να μην ξεφύγουμε συναισθηματικά και χάσουμε τον έλεγχο και την αυτοσυγκέντρωσή μας. Θα πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι στο παιχνίδι λεπτό προς λεπτό και να πάρουμε στο τέλος τους τρεις βαθμούς».

Η ώρα και το κανάλι

Το ματς Γεωργία – Ελλάδα είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο στις 19:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση τόσο από το CosmoteSport1HD, όσο κι από το Open TV. Επίσης, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ, λίγο μετά την επίτευξη τους, στο LIVE του Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα Θέρμανσης: Μεγαλύτερο σε ύψος, περισσότεροι οι δικαιούχοι – Τα νέα διευρυμένα κριτήρια

Ο καιρός τρελάθηκε: Πού θα δείξει 30 βαθμούς μετά την κακοκαιρία «Αθηνά» - Η πρόγνωση Αρναούτογλου

Η στιγμή της πτώσης του αεροπλάνου του Ρουμάνου μεγιστάνα στην Ιταλία – Ξεκληρίστηκαν 2 οικογένειες