ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τραγωδία στη Γεωργία: Τουλάχιστον οκτώ άτομα πέθαναν – Απορρίφθηκε η αναβολή, κεκλεισμένων με Ελλάδα

Εθνική ομάδα
Intime

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022: Το κτίριο που κατέρρευσε κοντά στο ξενοδοχείο της Εθνικής στέρησε τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ άτομα, με την ομοσπονδία της Γεωργίας να ζητά την αναβολή του αγώνα με την Ελλάδα, αίτημα που απορρίφθηκε από την UEFA και τη FIFA.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά στο Μπατούμι, το οποίο έχει βυθιστεί στο πένθος και θα γίνει δίχως την παρουσία κόσμου για λόγους ασφαλείας.

Η GFF ενημέρωσε ότι όσοι αγόρασαν εισιτήριο, θα αποζημιωθούν. Επίσης, οι γηπεδούχοι θα φορούν μαύρο περιβραχιόνιο, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν τη σέντρα του ματς.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Γεωργίας

«Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη της για την τραγωδία στο Μπατούμι. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των νεκρών, στην πόλη του Μπατούμι και στη Γεωργία στο σύνολό της.

Η ομοσπονδία έστειλε επίσημη επιστολή στη FIFA και την UEFA, τους διοργανωτές του αγώνα, σχετικά με την αναβολή του αγώνα για τον προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου. Τα διοικητικά όργανα του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν συμμορφώθηκαν με το αίτημά μας για αναβολή του αγώνα.

Λόγω της τραγωδίας στο Μπατούμι, ο αγώνας θα ξεκινήσει με ένα λεπτό σιγής. Οι παίκτες θα αγωνιστούν με μαύρο περιβραχιόνιο. Επίσης αποφασίστηκε να αλλάξει η απόφαση της 5ης Οκτωβρίου, που επέτρεπε να γεμίσει το 33% της χωρητικότητας του σταδίου για τον αγώνα, καθώς για λόγους ασφαλείας το παιχνίδιθα διεξαχθεί χωρίς θεατές. Οι φίλαθλοι που αγόρασαν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, θα αποζημιωθούν πλήρως για την τιμή του εισιτηρίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποτροπιασμός στον Βόλο: Είχαν δεμένο με αλυσίδα 15 μέτρων τον 55χρονο γιο τους

Τραγωδία στην Αθηνών - Λαμίας: Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Σάκη