ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όρθια η Γιουβέντους στο ντέρμπι - Tα γκολ σε Premier League, Serie A, Bundesliga, LaLiga

Γιουβέντους
AP Images

Δείτε όλα τα γκολ από τις αναμετρήσεις σε Premier LeagueSerie ABundesliga και LaLiga.

Η Λίβερπουλ έκανε μια... ονειρική εμφάνιση στο «Θέατρο των Ονείρων» κι έκανε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει εφιάλτες!

Οι «κόκκινοι» «διέλυσαν» 5-0 τους «κόκκινους διαβόλους», έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος έκανε χατ τρικ κι έδωσε μια ασίστ. Ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του που πέτυχε τρία γκολ στο Old Trafford μετά το 1936! Επίσης, είναι ο πρώτος (γενικά) μετά το 2003 και τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πέτυχε όλα της τα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο κι ανάγκασε τους φίλους των γηπεδούχων να αποχωρήσουν μαζικά από το 65ο λεπτό! Αυτό άρχισε να γίνεται μετά την αποβολή του Πολ Πογκμπά, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 46' και είδε κόκκινη κάρτα στο 60'.

Με σκόρερ τον... συνήθη ύποπτο, Μικαέλ Αντόνιο, η Γουέστ Χαμ νίκησε 1-0 την Τότεναμ και συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις στην Premier League. Από την άλλη, οι «Spurs» έδειξαν σε ακόμα ένα ματς ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα όταν παίζουν μακριά από την έδρα τους. Την ίδια ώρα, η Λέστερ πήρε το «διπλό» (2-1) στην έδρα της Μπρέντφορντ και πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο clasico της LaLiga! Η «βασίλισσα» νίκησε 2-1 την Μπαρτσελόνα στο Camp Nou, το οποίο ήταν κατάμεστο με φιλάθλους. Οι Μαδριλένοι ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και πήραν δίκαια το «τρίποντο» που τους διατηρεί ψηλά, ενώ παράλληλα αύξησαν τη διαφορά από τους «μπλαουγκράνα». Επίσης, η ήττα αυτή μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την πίεση στον Ρόναλτ Κούμαν.

Η πρωτοπόρος, Ρεάλ Σοσιεδάδ προηγήθηκε 2-0 στην έδρα της πρωταθλήτριας, Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά υπολόγιζε δίχως τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα για το τελικό 2-2. Σε ένα απίστευτο ματς με οκτώ γκολ, η Σεβίλλη επικράτησε 5-3 της Λεβάντε, ενώ η Μπέτις λύγισε 3-2 τη Ράγιο Βαγιεκάνο!

ΙΤΑΛΙΑ

Η Ίντερ ήταν καλύτερη της Γιουβέντους στο «Derby d' Italia», ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1), καθώς η «Μεγάλη Κυρία» βρήκε απάντηση, λίγο πριν το τέλος, στο γκολ που είχε σημειώσει ο Τζέκο από το 17ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Ντιμπάλα εκμεταλλεύτηκε το ανόητο πέναλτι του Ντάμφρις κι ισοφάρισε στο 89ο λεπτό, στερώντας από τους «νερατζούρι» μια νίκη που έμοιαζε να έχουν «αγκαλιάσει» με δεδομένη την εικόνα του ματς.

Λίγες ημέρες μετά την ντροπιαστική ήττα (6-1) από την Μπόντο Γκλιμτ, η Ρόμα εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη και ανάγκασε τη Νάπολι στην πρώτη της απώλεια στη Serie A. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο (αποβλήθηκε στο 81') κράτησε στο μηδέν (0-0) τους «παρτενοπέι» κι έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα.

Η Αταλάντα ήταν «αγκαλιά» με τη νίκη στην αναμέτρηση με την Ουντινέζε, αλλά στο τέλος υπέστη μια αναπάντεχη «γκέλα». Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφάρισαν στο τελικό 1-1 κι έφυγαν με τον βαθμό από το Μπέργκαμο.

Ο Τζιοβάνι Σιμεόνε μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ματς της Βερόνα με τη Λάτσιο. Ο 26χρονος επιθετικός πέτυχε καρέ τερμάτων κι οδήγησε τους γηπεδούχους σε επιβλητική νίκη (4-1) επί των «λατσιάλι». Την ίδια ώρα, η Φιορεντίνα επικράτησε 3-0 της Κάλιαρι, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μολονότι προηγήθηκε 2-0 κι έδειχνε ότι θα «καθαρίσει» εύκολα το ματς, η Λεβερκούζεν ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Κολωνία. Το... πάρτι των φιλοξενούμενων «χάλασε» ο Μοντέστ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των «τράγων».

Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επέστρεψε στις άσχημες εμφανίσεις και γνώρισε την ήττα (2-0) στην έδρα της Μπόχουμ των Λαμπρόπουλου (βασικός) και Σταφυλίδη (μπήκε στο 81'). Οι «αετοί» βρίσκονται μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Στουργκάρδη απέφυγε την εντός έδρας ήττα με γκολ στο 92', ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Ουνιόν Βερολίνου.

Οι αγώνες του Σαββάτου

Σκούρα τα βρήκε στο «Dall' Ara» η Μίλαν και χρειάστηκε να κοπιάσει πολύ για να νικήσει (4-2) την Μπολόνια, μολονότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με εννιά παίκτες από το 58ο λεπτό.

Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν 2-0 κι είδαν την αντίπαλο της να μένει με δέκα μόλις στο 20'! Η Μπολόνια, όμως, ισοφάρισε κι έκανε δύσκολη τη ζωή των φιλοξενούμενων ακόμα κι όταν έμεινε με δύο παίκτες λιγότερους. Τελικά, η Μίλαν με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε το «τρίποντο».

Η Έμπολι πραγματοποίησε ένα... ονειρικό πρώτο ημίχρονο (σημείωσε όλα τα γκολ της) κι έφυγε με τη νίκη (4-2) από την έδρα της Σαλερνιτάνα. Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με ανατροπή για τη Σασουόλο, η οποία βρέθηκε πίσω με 0-1, αλλά τελικά επιβλήθηκε 3-1 της Βενέτσια.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Μπάγερν Μονάχου συνέχισε τον... χαβά της στην Bundesliga, «διαλύοντας» (4-0) και τη Χοφενχαϊμ, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βρίσκει και πάλι δίχτυα!

Μάλιστα, αυτό ήταν το 101ο τέρμα του Πολωνού στράικερ από το 2020 και το 34ο σε 26 αγώνες στο πρωτάθλημα μέσα στο έτος. Επίσης, ήταν το έβδομο εκτός περιοχής μέσα στο 2021. Μόνο ο Λιονέλ Μέσι έχει περισσότερα (14) στα μεγάλα πρωταθλήματα. Η Ντόρτμουντ έχασε με νέο τραυματισμό τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ωστόσο επικράτησε 3-1 της Αρμάνι στο Μπίλεφελντ, ενώ η Λειψία επέστρεψε στις νίκες, καθώς επιβλήθηκε 4-1 της Γκρόιτερ Φιρτ. Η Χέρτα αρχίζει να βρίσκει ρυθμό, καθώς, με πολύ όμορφο γκολ του Ρίχτερ, λύγισε 1-0 την Γκλάντμπαχ και πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της.

ΑΓΓΛΙΑ

Η Τσέλσι «διέλυσε» τη Νόριτς των Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη και παρέμεινε στην κορυφή της Premier League. Οι «μπλε» επικράτησαν 7-0, σε ένα ματς που έκαναν ό,τι ήθελαν κόντρα στα «καναρίνια» που βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις δύο βαθμούς. Ο Γιαννούλης ξεκίνησε βασικός, αλλά βγήκε αλλαγή στο ημίχρονο, ενώ ο Τζόλης δεν αγωνίστηκε.

Μια θεωρητικά δύσκολη έξοδο εξελίχθηκε σε... περίπατο για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επικράτησε 4-1 στην έδρα της Μπράιτον. Οι «πολίτες» μπήκαν με... φόρα στο ματς και χρειάστηκαν μόλις 30 λεπτά για να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη, η οποία τους κρατά στο κατόπι της Τσέλσι.

Η Γουότφορντ βρέθηκε πίσω με 1-2, αλλά πέτυχε τέσσερα γκολ από το 78ο λεπτό κι έπειτα, για να θριαμβεύσει κόντρα στην Έβερτον. Η Νιουκάστλ, με υπηρεσιακό προπονητή μετά την απόλυση του Στιβ Μπρους, απέσπασε 1-1 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και το Λιντς – Γουλβς, με τους γηπεδούχους να... σώζουν την παρτίδα με γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ «χορταστικό» ήταν το ματς της Σαουθάμπτον με την Μπέρνλι, οι οποίες πήραν από έναν βαθμό (2-2).

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Βαλένθια βρέθηκε πίσω 0-2 από τη Μαγιόρκα, αλλά στο φινάλε εμφανίστηκε ψυχωμένη και σημειώνοντας δύο τέρματα στις καθυστερήσεις πήρε τον βαθμό (2-2). Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 55' (αποβολή Λι).

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Μπιλμπάο, η οποία έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Βιγιαρεάλ, ενώ «τρίποντο» ανάσα πήρε η Αλαβές, η οποία πέρασε (2-0) από την έδρα της Κάντιθ. Τέλος, Έλτσε κι Εσπανιόλ ήρθαν ισόπαλες 2-2.

Οι αγώνες της Παρασκευής

Το αήττητο σερί της στα εφτά ματς σε όλες τις διοργανώσεις επέκτεινε η Άρσεναλ, η οποία επικράτησε 3-1 της Άστον Βίλα. Οι «κανονιέρηδες» πανηγύρισαν το πέμπτο «τρίποντο» στον συγκεκριμένο αριθμό αγώνων κι ανεβαίνουν σταδιακά στη βαθμολογία της Premier League.

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε η Τορίνο, μετά από τέσσερις αγωνιστικές που έμεινε μακριά από το «τρίποντο» στη Serie A. Η «γκρανάτα» έκαμψε με 3-2 την αντίσταση της Τζένοα, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σανάμπιρα, ο οποίος πέτυχε ένα τέρμα και δημιούργησε ακόμα ένα. Η Σαμπντόρια δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα για να επικρατήσει 2-1 της Σπέτσια. Η ομάδα της Γένοβας είχε έβαλε τις βάσεις από τα πρώτα 36 λεπτά όταν και σημείωσε και τα δύο τέρματα.

Η Μάιντς επικράτησε 4-1 της Άουγκσμπουργκ και παραμένει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Bundesliga. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το εκρηκτικό πρώτο μισάωρο, στο οποίο σημείωσαν τρία γκολ.

Ένα απίθανο γκολ του Μοντόρο στο 90ο λεπτό στέρησε από την εκπληκτική φέτος Οσασούνα να πάρει ακόμη μια νίκη στη LaLiga. Η Γρανάδα ισοφάρισε στο τελικό 1-1 κι έφυγε με τον βαθμό από την Παμπλόνα. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 74' (αποβολή Κότε).

TA HIGHLIGHTS

Premier League - 9η αγωνιστική

Παρασκευή (22/10)

  • Άρσεναλ - Άστον Βίλα 3-1 (23' Παρτέι, 45+6' πέν. Ομπαμεγιάνγκ, 56' Σμιθ-Ρόου - 82' Ράμσεϊ)

Σάββατο (23/10)

  • Τσέλσι - Νόριτς 7-0 (8', 87', 90'+ Μάουντ, 18' Χάντσον Οντόι, 42' Ρις Τζέιμς, 62' Μαξ Άαρονς (αυτ.))
  • Έβερτον - Γουότφορντ 2-5 (3' Ντέιβις, 63' Ριτσάρλισον -13', 80' 86' Κινγκ, 78' Κούκα, 90+1' Ντένις)
  • Κρίσταλ Πάλας - Νιούκαστλ 1-1 (56' Μπεντέκε - 65' Γουίλσον)
  • Λιντς - Γουλβς 1-1 (90+4' Μορένο - 10' Χι-Τσαν)
  • Σαουθάμπτον - Μπέρνλι 2-2 (41' Λιβραμέντο, 50' Μπρόγια - 13', 57' Κορνέ)
  • Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4 (81' ΜακΆλιστερ - 13' Γκιντογκάν, 28', 31' Φόντεν, 90'+5' Μαχρέζ)

Κυριακή (24/10)

  • Γουέστ Χαμ-Τότεναμ 1-0 (72’ Αντόνιο)
  • Μπρέντφορντ-Λέστερ 1-2 (60’ Γιόργκενσεν – 14’ Τίλεμανς, 73’ Μάντισον)
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 0-2 (5’ Κεϊτά, 13’ Ζότα, 38’, 45’+4’, 50’ Σαλάχ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες): Τσέλσι 22, Λίβερπουλ 21, Μάντσεστερ Σίτι 20, Γουέστ Χαμ 17, Μπράιτον 15, Τότεναμ 15, Μάντσεστερ Γ. 14, Λέστερ 14, Γουλβς 13, Έβερτον 14, Άρσεναλ 14, Μπρέντφορντ 12, Άστον Βίλα 10, Γουότφορντ 10, Κρίσταλ Πάλας 9, Σαουθάμπτον 8, Λιντς 7, Μπέρνλι 4, Νιούκαστλ 4, Νόριτς 2.

Serie A - 9η αγωνιστική

Παρασκευή 22/10

  • Τορίνο - Τζένοα 3-2 (14’ Σανάμπρια, 31’ Πομπέγκα, 77΄Μπρεκάλο – 69’ Ντέστρο, 81’ Καϊσέδο)
  • Σαμπντόρια - Σπέτσια 2-1 (15’ αυτ. Γκιάσι, 36’ Καντρέβα - 90'+5' Βέρντε)

Σάββατο 23/10

  • Σαλερνιτάνα - Έμπολι 2-4 (48' Ρανιέρι, 55' Ισμαϊλί (αυτ.)-2', 45' Πιναμόντι, 11', 13' Κουτρόνε, Στράντμπεργκ)
  • Σασουόλο - Βενέτσια 3-1 (37' Μπεράρντι, 50' αυτ. Ανρί, 66' Φρατέσι - 32' Οκερέκε)
  • Μπολόνια - Μίλαν 2-4 (49’ αυτ. Ιμπραΐμοβιτς, 52’ Μπάροου - 16’ Λεάο,35’ Καλάμπρια, 84’ Μπενασέρ, 90’+2’ Ιμπραΐμοβιτς)

Κυριακή 24/10

  • Αταλάντα - Ουντινέζε 1-1 (56' Μαλινόφσκι-90+4' Μπέτο)
  • Φιορεντίνα - Κάλιαρι 3-0 (21’ πέν. Μπιράγκι, 42’ Νίκο Γκονζάλες, 49’ Βλάχοβιτς)
  • Βερόνα - Λάτσιο 4-1 (30’, 36’, 62’, 90’+3’ Σιμεόνε - 46‘ Ιμόμπιλε)
  • Ρόμα - Νάπολι 0-0
  • Ίντερ - Γιουβέντους 1-1 (17' Τζέκο - 89' πεν. Ντιμπάλα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες): Μίλαν 25, Νάπολι 25, Ίντερ 18, Ρόμα 16, Αταλάντα 15, Γιουβέντους 15, Λάτσιο 14, Έμπολι 12, Μπολόνια 12, Φιορεντίνα 12, Τορίνο 11, Σασουόλο 11, Βερόνα 11, Ουντινέζε 10, Σαμπντόρια 9, Βενέτσια 8, Σπέτσια 7, Τζένοα 6, Κάλιαρι 6, Σαλερνιτάνα 4

Bundesliga - 9η αγωνιστική

Παρασκευή (22/10)

  • Μάιντς - Άουγκσμπουργκ 4-1 (10' Ονισίβο, 15' Μπελ, 26', 72' Μπούρκαρντ - 69' Ζεκιρί)

Σάββατο (23/10)

  • Μπάγερν Μονάχου - Χόφενχαϊμ 4-0 (16’ Γκνάμπρι, 30’ Λεβαντόβσκι, 82’ Τσούπο-Μοτίνγκ, 87’ Κομάν)
  • Λειψία - Γκρόιτερ Φιρτ 4-1 (46’ Πούλσεν, 53’ Φόρσμπεργκ, 65’ Σομποσλάι, 88’ Νοβόα – 45’ Χργκότα)
  • Βόλφσμπουργκ - Φράιμπουργκ 0-2 (27’ Λίνχαρτ, 68’ Χέλερ)
  • Αρμίνια Μπίλεφελντ - Ντόρτμουντ 1-3 (87’ Κλος – 31’ πεν. Τσαν, 45’ Χούμελς, 73’ Μπέλιγχαμ)
  • Χέρτα Βερολίνου - Γκλάντμπαχ 1-0 (40' Ρίχτερ)

Κυριακή (24/10)

  • Κολωνία - Λεβερκούζεν 2-2 (63', 82' Μοντέστ - 15' Σικ, 17' Μπελαράμπι)
  • Στουτγκάρδη - Ουνιόν Βερολίνου 1-1 (90'+ Φαγκχίρ - 31' Αβονίγι)
  • Μπόχουμ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0 (3' Μπλουμ, 90'+2' Πόλτερ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες): Μπάγερν Μονάχου 22, Ντόρτμουντ 21, Φράιμπουργκ 19, Λεβερκούζεν 17, Ουνιόν Βερολίνου 16, Λειψία 14, Βόλφσμπουργκ 13, Μάιντς 13, Κολωνία 13, Χέρτα Βερολίνου 12, Χοφενχάιμ 11, Γκλάντμπαχ 11, Στουτγκάρδη 10, Μπόχουμ 10, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 8, Άουγκσμπουργκ 6, Αρμίνια Μπίλεφελντ 5, Γκρόιτερ Φιρτ 1.

LaLiga - 10η αγωνιστική

Παρασκευή 22/10

  • Οσασούνα-Γρανάδα 1-1 (45' Αβίλα - 90' Μοντόρο)

Σάββατο 23/10

  • Βαλένθια-Μαγιόρκα 0-2 (90'+3' Γκέδες, 90'+8' Γκαγιά - 32' Άνχελ, 38' αυτ. Ντιακαμπί)
  • Κάντιθ-Αλαβές 0-2 (6' πεν., 90'+ Χοσέλου)
  • Έλτσε-Εσπανιόλ 2-2 (23' Μπογέ, 84' Μπεντεντέτο-51' Μορλάνες, 52' ντε Τομάς)
  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 2-1 (14' Γκαρσία, 77' Μουνιαΐν - 32' Κοκλέν)

Κυριακή 24/10

  • Σεβίλλη-Λεβάντε 5-3 (8’ Τόρες, 24’ Μιρ, 38’ Κάρλος, 50’ Μουνίρ, 64’ Φερνάντο - 33’, 55’ Μοράλες, 61’ Μελέρο)
  • Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (90+6’ Αγουέρο - 32’ Αλάμπα, 90+4’ Βάσκεθ)
  • Μπέτις-Ράγιο Βαγιεκάνο 3-2 (22’ Μορένο, 27’ Χουάνμι, 75’ Γουίλιαν - 45+1’ Ντέκα, 65’ Γκαρσία)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2 (61’, 77’ Σουάρες - 7’ Σόρλοθ, 48’ Ισάκ)

Δευτέρα 25/10

  • Χετάφε-Θέλτα (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες): Σοσιεδάδ 21, Ρεάλ Μαδρίτης 20 (9αγ.), Σεβίλλη 20 (9αγ.), Οσασούνα 18, Μπέτις 18, Ατλέτικο Μαδρίτης 18 (9αγ.), Ράγιο Βαγεκάνο 16, Αθλέτικ Μπιλμπάο 16 (9αγ.), Μπαρτσελόνα 15 (9αγ.), Βαλένθια 13, Εσπανιόλ 13, Μαγιόρκα 12, Βιγιαρεάλ 11 (9αγ.), Ελτσε 10, Θέλτα 7 (9αγ.), Κάντιθ 7, Γρανάδα 7 (9αγ.), Αλαβές 6 (9αγ.), Λεβάντε 5, Χετάφε 2 (9αγ.)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.