ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: «Καμπάνα» από την UEFA, 1.500.000 ευρώ για παραβιάσεις του FFP - Τι αναφέρουν στην «Ένωση»

AEK
Intime

ΑΕΚ: «Βαρύ» πρόστιμο επέβαλε στους «κιτρινόμαυρους» η UEFA, λόγω παραβιάσεων της νομοθεσίας που αφορά στο οικονομικό ευ αγωνίζεσθαι (βλ. Financial Fair Play).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του αρμόδιου τμήματος της UEFA: «η ΑΕΚ δεν συμμορφώθηκε με αρκετούς κανόνες σχετικούς με την αδειοδότηση και το FFP. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες, το Πρώτο Γραφείο αποφάσισε να προχωρήσει σε μια συμφωνία συμβιβασμού με το σύλλογο».

Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει την άμεση επιβολή προστίμου 1.500.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΚ και την παρακράτηση του 10% από μελλοντικά έσοδα στην επόμενη συμμετοχή της στα Κύπελλα Ευρώπης. Πάντως, διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που η «Ένωση» παραβιάσει εκ νέου τους κανονισμούς του FFP, δεν θα υπάρξει νέος οικονομικός διακανονισμός, αλλά αυτόματος αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν χρόνο.

Όσα αναφέρουν στην ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι διευθετήθηκε μία εκκρεμότητα που υπήρχε εδώ και καιρό. Οι υποχρεώσεις λόγω των οποίων επήλθε η τιμωρία, έχουν ήδη τακτοποιηθεί ενώ το πρόστιμο ήταν μέσα στους υπολογισμούς της ΠΑΕ αναλογικά με τα έσοδα που είχε από την Ευρώπη από το 2016 και μετά.

Ακολούθως, η ανακοίνωση του Πρώτου Γραφείου του CFCB έχει ξεχωριστή αναφορά στην υπόθεση της τιμωρίας της ΑΕΚ, επισημαίνοντας τα εξής: «Επιπλέον, το Πρώτο Γραφείο CFCB διαπίστωσε ότι η ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) δεν συμμορφώθηκε με πολλές απαιτήσεις αδειοδότησης συλλόγων και Financial Fair Play. Αφού εξέτασε τις περιστάσεις της υπόθεσης, το Πρώτο Γραφείο της CFCB αποφάσισε να συνάψει συμφωνία διακανονισμού με τον σύλλογο που περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία (σύνοψη):

-Ο σύλλογος συμφώνησε να καταβάλει άνευ όρων οικονομική συνεισφορά 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

-Ο σύλλογος θα υπόκειται σε περαιτέρω παρακράτηση του 10% των εσόδων της UEFA που θα δικαιούται να λάβει από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, για την οποία θα προκριθεί. Μια τέτοια παρακράτηση δεν θα πραγματοποιηθεί και η ΑΕΚ θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA για την οποία θα προκριθεί στις επόμενες τρεις (3) σεζόν, εάν μελλοντικός έλεγχος συμμόρφωσης εντοπίσει παρόμοιες παραβιάσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: Τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου για όλους τους ενήλικες

Επίσκεψη Πάπα: Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. – Όλα τα μέτρα

ΕΟΚ: Έστειλε εξώδικο στον Δημήτρη Καρβέλα που «έσβησε» από καρκίνο, γιατί δεν πήγαινε στο γραφείο