ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Συνεχίζει το κυνήγι του Ολυμπιακού η ΑΕΚ - Τα highlights κι η βαθμολογία (vids)

Super League Σούπερ Λιγκ
Intime

Super League: Δείτε highlights, δηλώσεις από τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με γκολ του Σιμάνσκι στο 2ο λεπτό, η ΑΕΚ νίκησε 1-0 το Παναθηναϊκό και παρέμεινε στο -6 από τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό.

Η «Ένωση» πανηγυρίζει διαδοχικές νίκες, μια εκτός και μια εντός, επί των «πράσινων» για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια! Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έβγαλε «μέταλλο» και συνεχίζει το… κυνήγι της κορυφής.

Το αθηναϊκό ντέρμπι είχε πάθος, ένταση κι αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Οι παίκτες του Γιαννίκη έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, ενώ εκείνοι του Γιοβένοβιτς δεν εκμεταλλεύτηκαν τις καλές στιγμές τους.

Ο Άρης έκαμψε με 1-0 την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης και μπήκε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» για το ακυρωθέν γκολ του Ριέρα.

Τη μεγαλύτερη νίκη του στη σεζόν πέτυχε ο Ιωνικός, ο οποίος έκαμψε με 3-2 την αντίσταση του ΠΑΟΚ. Η… κατηφόρα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου συνεχίζεται, καθώς γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα, ενώ μετράει πέντε ματς δίχως νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα της Νεάπολης έπαιξε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και παίζοντας με μεγάλο πάθος πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-1 κι είχαν δοκάρι για να πετύχουν και τέταρτο! Ο ΠΑΟΚ μείωσε και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο τέλος, αλλά η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται σε μεγάλη κρίση.

Οι αγώνες του Σαββάτου

Την εντυπωσιακή πορεία του στη Super League συνέχισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν έκανε στάση ούτε στην Κρήτη. Μολονότι, ο ΟΦΗ προηγήθηκε, οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν… τούμπα το ματς με τον Σισέ και τελικά επικράτησαν με 3-1. Η ομάδα Πειραιά αύξησε τη διαφορά από την ΑΕΚ στο +9 και περιμένει να δει τη θα κάνουν οι «κιτρινόμαυροι» στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι έδειξαν ανταγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, αλλά τελικά είδαν το αήττητο σερί έξι αγώνων να λαμβάνει τέλος.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ πέτυχε δύο γκολ για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία, τον Φεβρουάριο του 2020. Το τρίτο τέρμα ήρθε από τον Ρόνι Λόπες, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά σε ματς πρωταθλήματος.

Ο Ατρόμητος ξέσπασε μετά την «εξάρα» στην Τρίπολη, επικρατώντας 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης, στο ντέρμπι ουραγών. Η ομάδα του Περιστερίου ήταν καλύτερη κι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αριθμητική υπεροχή του, καθώς οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 67ο λεπτό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι γηπεδούχοι πέτυχαν τουλάχιστον τρία τέρματα, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, προσπέρασαν την «Ελαφρά Ταξιαρχία», η οποία βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση.

Ο Παναιτωλικός έδωσε συνέχεια στην ανοδική του πορεία, καθώς πέτυχε μεγάλο «διπλό» (2-1) κόντρα στον Βόλο, ο οποίος συνεχίζει να… βυθίζεται, μετρώντας πέντε σερί ήττες. Αυτό οδήγησε στη λύση της συνεργασίας με τον Γκιγιέρμο Αμπασκάλ. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πραγματοποίησε μια «γεμάτη» εμφάνιση και νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στο Πανθεσσαλικό, καθώς είχε προηγηθεί το 1-0 επί της Νίκης Βόλου για το Κύπελλο Ελλάδας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙ ΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ 12ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Κυριακή (5/12)

ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Super League
Ο σκόρερ και τα στοιχεία του ντέρμπι, ΑΕΚ - Παναθηναϊκόςslgr.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αργύρης Γιαννίκης (ΑΕΚ)

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0

Super League
Ο σκόρερ και τα στοιχεία του Άρης - Αστέρας Τρίποληςslgr.gr

ΙΩΝΙΚΟΣ - ΠΑΟΚ 3-2

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του Ιωνικός - ΠΑΟΚslgr.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημήτρης Σπανός (Ιωνικός)

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

Σάββατο (4/12)

ΟΦΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3 (16' Διαμαντής - 24', 49' Αμπού Σισέ, 60' Λόπες)

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του ΟΦΗ - Ολυμπιακόςslgr.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νίκος Νιόπλιας (ΟΦΗ)

Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 4-1

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνηςslgr.gr

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του Βόλος - Παναιτωλικόςslgr.gr

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γκιγιέρμο Αμπασκάλ (Βόλος)

Γιάννης Αναστασίου (Παναιτωλικός)

Δευτέρα (6/12)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (19:30)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίτη δόση: Τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου για όλους τους ενήλικες

Επίσκεψη Πάπα: Απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛ.ΑΣ. – Όλα τα μέτρα

ΕΟΚ: Έστειλε εξώδικο στον Δημήτρη Καρβέλα που «έσβησε» από καρκίνο, γιατί δεν πήγαινε στο γραφείο