ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θύμισε… Γιουβέντους - Tα γκολ σε Premier League, Serie A, Bundesliga, LaLiga (vids)

Γιουβέντους
Twitter: @juventusfc

Δείτε όλα τα γκολ από τις αναμετρήσεις σε Premier LeagueSerie ABundesliga και LaLiga.

Με νίκη συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Ραλφ Ράνγκνικ στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «κόκκινοι» διάβολοι ζορίστηκαν κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά πήραν το «τρίποντο» με 1-0, χάρη στο τέρμα του Φρεντ και πλησίασαν στη βαθμολογία την πρώτη πεντάδα. Την ίδια ώρα, η Λιντς γλίτωσε στο 95’ την εντός έδρας ήττα, καθώς ισοφάρισε σε 2-2 την Μπρέντφορντ, ενώ η Τότεναμ επικράτησε 3-0 της Νόριτς. Ο Χρήστος Τζόλης κι ο Δημήτρης Γιαννούλης έμειναν στον πάγκο των φίλοξενούμενων.

Η Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και πανηγύρισε μια ακόμη νίκη! Μάλιστα, αυτή τη φορά το έπραξε με ανατροπή, καθώς έκαμψε την αντίσταση της Λέστερ με 2-1, μολονότι βρέθηκε να χάνει.

  • SERIE A

Η Γιουβέντους… θυμήθηκε τον παλιό της καλό εαυτό κι επικράτησε 2-0 της Τζένοα, κάτι που την έφερε ξανά στην πρώτη πεντάδα. Η «Μεγάλη Κυρία» ήταν κυριαρχική, δημιούργησε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, ενώ παράλληλα κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα.

Αντίδραση έβγαλε η Λάτσιο, μετά το 4-4 της περασμένης εβδομάδας με την Ουντινέζε. Η ομάδα της πρωτεύουσας ήταν ανώτερη από τη Σαμπντόρια και πέρασε άνετα με 3-1 από τη Γένοβα.

Επική ανατροπή πέτυχε η Ελλάς Βερόνα, η οποία βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο 28ο λεπτό, αλλά κατάφερε να φύγει με το «διπλό» (4-3) από την έδρα της Βενέτσια. Την ίδια ώρα, η Σασουόλο βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην έδρα της Σπέτσια, αλλά ισοφάρισε (2-2) και πήρε έναν βαθμό.

Σπουδαίο «διπλό» πέτυχε η Φιορεντίνα, η οποία νίκησε 3-2 στην έδρα της Μπολόνια κι συνεχίζει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Οι «βιόλα» άντεξαν στο φινάλε και πήραν ένα «τρίποντο» που δείχνει ότι θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

  • BUNDESLIGA

Απίθανη η Φράιμπουργκ έκανε επιβλητικό πέρασμα από την έδρα της Γκλάντμπαχ! Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 6-0, σημειώνοντας όλα τα γκολ τους στα πρώτα 37 λεπτά! Μολονότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην έδρα της Στουτγκάρδης, η Χέρτα Βερολίνου βρήκε τις απαντήσεις κι έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

  • LA LIGA

Η Βαλένθια πέρασε από το Βίγκο, κερδίζοντας 2-1 τη Θέλτα και κέρδισε έδαφος στη βαθμολογία. Η Έλτσε επικράτησε 3-1 της Κάντιθ, ενώ Λεβάντε κι Οσασούνα «κόλλησαν» στο 0-0.

Η Ράγιο Βαγιεκάνο έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Εσπανιόλ και παραμένει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Τη λύση για την ομάδα του Βαγιέκας έδωσε ένας παίκτη των φίλοξενούμενων! Ο Καμπρέρα, ο οποίος πέτυχε αυτογκολ.

Οι αγώνες του Σαββάτου

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε άνετο πέρασμα (3-1) από την έδρα της Γουότφορντ και… ξετύλιξε το «δώρο» που της έκανε νωρίτερα η Γουέστ Χαμ.

Οι «πολίτες» εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Τσέλσι κι ανέβηκαν στην κορυφή, όπου βρίσκονται στο +1 από τη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μπήκε αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που προέκυψε και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τελείωσε το ματς με 26 τελικές (13 εντός στόχου) και με το εντυπωσιακό 78%-22% κατοχή μπάλας.

Η Γουλβς είχε στήσει «μπλόκο» για 93 λεπτά, ωστόσο η Λίβερπουλ βρήκε τον τρόπο να το «σπάσει» στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι «κόκκινοι» με γκολ του Οριγκί απέδρασαν με 1-0 από την έδρα των «λύκων» και προσπέρασαν την Τσέλσι στη βαθμολογία. Η ομάδας του Κλοπ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, έφτιαχνε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει. Τελικά, πήρε το «τρίποντο» με… buzzer beater, το οποίο πανηγύρισε έξαλα ο Κώστας Τσιμίκας (έμεινε στον πάγκο).

Με ένα απίθανο, όσο και τυχερό, γκολ του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Αρτούρ Μαζουακού, η Γουέστ Χαμ νίκησε 3-2 την Τσέλσι! Οι «μπλε» προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά τα «σφυριά» απάντησαν ισάριθμες φορές και με το «χτύπημα» του Κονγκολέζου στο 87ο λεπτό ολοκλήρωσαν μια εντυπωσιακή ανατροπή. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Μαζουακού, μετά από έξι χρόνια! Το προηγούμενο τέρμα του ήταν στις 12 Σεπτεμβρίου 2015 στην επικράτηση (3-1) του Ολυμπιακού επί του Πλατανιά.

Επιτέλους νίκη για τη Νιουκάστλ, η οποία κατάφερε να λυγίσει 1-0 την Μπέρνλι, ενώ η Μπράιτον έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την έδρα της Σαουθάμπτον, καθώς ισοφάρισε με τον Μοπέ στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

  • SERIE A

Η Αταλάντα έκανε ανατροπή στην ανατροπή κι έφυγε με ένα σπουδαίο «διπλό» από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», λυγίζοντας 3-2 τη Νάπολι. Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι επέκτεινε το αήττητο σερί της στα δέκα ματς και πλέον βρίσκεται στο -4 από την κορυφή! Οι γηπεδούχοι, από την πλευρά τους, πλήρωσαν τις πολλές απουσίες και «γκρεμίστηκαν» από την πρώτη θέση, πέφτοντας μάλιστα στην τρίτη, πίσω από Μίλαν και Ίντερ.

Παρέλαση… πρωταθλήτριας έκανε η Ίντερ στη Ρώμη, επικρατώντας με 3-0 της Ρόμα. Οι πρωταθλητές Ιταλίας πέτυχαν όλα τα τέρματα τους στο πρώτο ημίχρονο και πλέον μετρούν 18 σερί ματς, όπου έχουν βρει δίχτυα. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί νίκη για τους «νερατζούρι», οι οποίοι συνεχίζουν τη μάχη της υπεράσπισης του τίτλου τους. Από την άλλη, είναι η πρώτη φορά που ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δέχεται τρία γκολ στο πρώτο μέρος.

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Μίλαν επικράτησε 2-0 της «νεοφώτιστης» Σαλερνιτάνα κι ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, μετά την ήττα της Νάπολι. Ο Σαλεμάκερς αφιέρωσε το τέρμα που πέτυχε στον Κιάερ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά πριν από μερικές ημέρες.

  • BUNDESLIGA

Απολαυστικό ήταν το πρώτο φετινό klassiker στο γερμανικό πρωτάθλημα κι είναι κρίμα που μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν από κοντά, ελέω κορονοϊού, μόλις 15.000 άτομα. Η Μπάγερν πέτυχε μεγάλη νίκη με 3-2 στην έδρα της Ντόρτμουντ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός στράικερ έκανε και πάλι τη διαφορά, με την Μπορούσια να μένει με το... παράπονο ότι δεν πήρε τίποτα, μολονότι πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Πλήρωσε, όμως, τα λάθη στην άμυνα.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Λεβερκούζεν, η οποία «σκόρπισε» τη Γκρόιτερ Φιρτ. Η Μπάγερ «ισοπέδωσε» 7-1 τους «νεοφώτιστους», ενώ η Μπόχουμ με τους Λαμπρόπουλο και Σταφυλίδη να είναι βασικοί νίκησε 3-2 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ. Με το ίδιο σκορ, λύγισε κι η Χόφενχαϊμ την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Εντυπωσιακή η Μάιντς, επιβλήθηκε 3-0 της Βόλφσμπουργκ, ενώ στο 1-1 έμειναν Αρμίνια Μπίλεφελντ και Κολωνία.

  • LA LIGA

Μολονότι έχασε νωρίς με τραυματισμό τον Μπενζεμά, η Ρεάλ δεν… μάσησε κι έφυγε με το «διπλό» (2-0) από την έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι Μαδριλένοι, τη δεδομένη χρονική στιγμή, φαίνεται σαν να μην έχουν αντίπαλο στο πρωτάθλημα και αργά αλλά σταθερά απομακρύνονται από τους διώκτες τους. Στο Σαν Σεμπαστιάν, Βινίσιους και Γιόβιτς έκαναν τη… δουλειά για τη «βασίλισσα», η οποία είναι στο +8 από τη δεύτερη Σεβίλλη. Όσο για τη Σοσιεδάδ, δείχνει να «ξεφουσκώνει» μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα της.

Φοβερή και τρομερή η Μαγιόρκα έφυγε με το «διπλό» από τη Μαδρίτη, κερδίζοντας 2-1 την Ατλέτικο με ανατροπή! Οι πρωταθλητές κρατούσαν το «τρίποντο», ως το 80ο λεπτό, αλλά σε εκείνο το σημείο οι νησιώτες ισοφάρισαν και πέτυχαν την ανατροπή με τον Κούμπο στις καθυστερήσεις. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Μαγιόρκα, μετά από εφτά ματς, την ώρα που η Ατλέτικο έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη που κάνει για να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Μεγάλη νίκη στο «Camp Nou» πέτυχε η Μπέτις, η οποία προσγείωσε ανώμαλα την Μπαρτσελόνα. Οι φιλοξενούμενοι απέδρασαν με 1-0 κι έβαλαν τέλος στο νικηφόρο σερί των «μπλαουγκράνα», με τον Τσάβι στην τεχνική ηγεσία. Ο παλιός θρύλος του συλλόγου έχει ακόμα πολλή δουλειά, ώστε να κάνει την Μπάρτσα την ομάδα των περασμένων ετών. Η Σεβίλλη νίκησε 1-0 τη Βιγιαρεάλ και παρέμεινε κοντά στην κορυφή. Από την άλλη, το «κίτρινο υποβρύχιο» έχασε κι άλλο έδαφος από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Οι αγώνες της Παρασκευής

Η Ουνιόν Βερολίνου συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία της στην Bundesliga και δείχνει ότι είναι ικανή να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Champions League της ερχόμενη σεζόν.

Η ομάδα της γερμανικής πρωτεύουσας νίκησε 2-1 τη Λειψία, έχοντας πρωταγωνιστή τον Τίμο Μπαουμγκάρτλ! Ο 25χρονος αμυντικός έδωσε την ασίστ στο γκολ του Αβονίγι και σκόραρε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη εξακολουθούν να προβληματίζουν με την εικόνα τους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

  • LA LIGA

Η Γρανάδα έμεινε «ζωντανή» στο «θρίλερ» και πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Οι γηπεδούχοι νίκησαν 2-1 την Αλαβές και προσπέρασαν την αντίπαλο της στα… χαμηλά της βαθμολογίας. Η ομάδα της Ανδαλουσίας έδινε μάχη μέχρι το 81ο λεπτό για να κρατήσει το προβάδισμα που είχε πάρει από το 14’. Σε εκείνο δέχθηκε την ισοφάριση με αυτογκόλ, ωστόσο ο Αρίας τη «λύτρωσε» πέντε λεπτά αργότερα!

PREMIER LEAGUE – 15η αγωνιστική

Σάββατο (4/12)

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι 3-2 (40' πεν. Λανζίνι, 56' Μπόουεν, 87' Μαζουάκου - 29' Σίλβα, 44' Μάουντ)

Νιουκάστλ – Μπέρνλι 1-0 (40' Γουίλσον)

Σαουθάμπτον – Μπράιτον 1-1 (25' Μπρόγια - 90'+8' Μοπέ)

Γουλβς – Λίβερπουλ 0-1 (90'+4' Οριγκί)

Γουότφορντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (74' Ερνάντεζ-4' Στέρλινγκ, 31', 63' Σίλβα)

Κυριακή (5/12)

Λιντς – Μπρέντφορντ 2-2 (27' Ρόμπερτς, 90+5' Μπάμφορντ - 54' Μπαπτίστ, 61' Σέρτζι Κανός)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας 1-0 (77' Φρεντ)

Τότεναμ – Νόριτς 3-0 (10' Λούκας Μόουρα, 67' Σάντσες', 77' Σον)

Άστον Βίλα – Λέστερ 2-1 (14' Μπαρνς - 17', 53' Κονσά)

Δευτέρα (6/12)

Έβερτον – Άρσεναλ (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες): Μάντσεστερ Σίτι 35, Λίβερπουλ 34, Τσέλσι 33, Γουέστ Χαμ 27, Τότεναμ 25 (14αγ.), Μάντσεστερ Γιουν. 24, Άρσεναλ 23 (14αγ.), Γουλβς 21, Μπράιτον 20, Άστον Βίλα 19, Λέστερ 19, Μπρέντφορντ 17, Κρίσταλ Πάλας 16, Σαουθάμπτον 16, Λιντς 16, Έβερτον 15 (14αγ.), Γουότφορντ 13, Μπέρνλι 10 (14αγ.), Νιούκαστλ 10, Νόριτς 10

SERIE A – 16η αγωνιστική

Σάββατο (4/12)

Μίλαν – Σαλερνιτάνα 2-0 (5' Κεσί, 18' Σαλεμάκερς)

Ρόμα – Ίντερ 0-3 (15' Τσαλχάνογλου, 24' Τζέκο, 39' Ντάμφρις)

Νάπολι – Αταλάντα 2-3 (40' Ζιελίνσκι, 47' Μέρτενς - 7' Μαλινόφσκι, 66' Ντεμιράλ, 71' Φρόιλερ)

Κυριακή (5/12)

Μπολόνια – Φιορεντίνα 2-3 (42' Μπάροου, 83' Χίκεϊ-33' Μάλεχ, 52' Μπιράγκι, 67' πεν. Βλάχοβιτς)

Σπέτσια – Σασουόλο 2-2 (35' Μανάι, 48' Γκιάσι-66', 79' Ρασπαντόρι)

Βενέτσια – Βερόνα 3-4 (12' Τσεκαρόνι, 19' Κρνιγκόι, 28' Χένρι - 52' αυτ. Χένρι, 65' πεν. Καπράρι, 67', 85' Σιμεόνε)

Σαμπντόρια – Λάτσιο 1-3 (89’ Γκαμπιαντίνι – 7’ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 17‘, 37’ Ιμόμπιλε)

Γιουβέντους – Τζένοα 2-0 (9’ Κουαδράδο, 82’ Ντιμπάλα)

Δευτέρα (6/12)

Έμπολι – Ουντινέζε (19:30)

Κάλιαρι – Τορίνο (21:45)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες): Μίλαν 38, Ίντερ 37, Νάπολι 36, Αταλάντα 34, Φιορεντίνα 27, Γιουβέντους 27, Ρόμα 25, Λάτσιο 25, Μπολόνια 24, Βερόνα 23, Έμπολι 20 (15αγ.), Τορίνο 18 (15αγ.), Σασουόλο 17, Ουντινέζε 16 (15αγ.), Σπέτσια 16, Βενέτσια 15, Σαμπντόρια 15, Τζένοα 10, Κάλιαρι 9 (15αγ.), Σαλερνιτάνα 8

BUNDESLIGA - 14η αγωνιστική

Παρασκευή (3/12)

Ουνιόν Βερολίνου - Λειψία 2-1 (6' Αβονίγι, 57' Μπαουμγκάρτλ - 13' Ενκουνκού)

Σάββατο (4/12)

Λεβερκούζεν - Γκρόιτερ Φιρτ 7-1 (12' Αντλί, 17' Ταπσόμπα, 45' Χίνκαπι, 49’, 69’, 74’, 76’ Σικ - 33' Ντούντζιακ)

Χόφενχαϊμ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-2 (24' Γκάιγκερ, 30' Ρούτερ, 59' Σαμασέκου - 15' Μπορέ, 72' Πασιένσια)

Μάιντς - Βόλφσμπουργκ 3-0 (2' Μπούρκαρντ, 4' Σταχ, 90' αυτ. Λακρουά)

Άουγκσμπουργκ - Μπόχουμ 2-3 (57’ Γκρέγκοριτς, 86’ πέν. Καλιτζιούρι - 23’, 45+2’ Πόλτερ, 40’ Χόλτμαν)

Αρμίνια Μπίλεφελντ - Κολωνία 1-1 (59’ Λάσμε – 17’ Οζκάν)

Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου 2-3 (5' Μπραντ, 48' Χάαλαντ - 9', 77' πέν. Λεβαντόφσκι, 44' Κομάν)

Κυριακή (5/12)

Στουτγκάρδη - Χέρτα Βερολίνου 2-2 (15' Μαρμούς, 19' Φέρστερ-40', 76' Γιόβετιτς)

Γκλάντμπαχ - Φράιμπουργκ 0-6 (2' Έγκεσταϊν, 5' Σάντε, 12' Λάινχαρτ, 19' Χέφλερ, 25' Χέλερ, 37' Σλότερμπερκ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες): Μπάγερν Μονάχου 34, Ντόρτμουντ 30, Λεβερκούζεν 27, Φράιμπουργκ 25, Χοφενχάιμ 23, Ουνιόν Βερολίνου 23, Μάιντς 21, Βόλφσμπουργκ 20, Κολωνία 19, Μπόχουμ 19, Λειψία 18, Γκλάντμπαχ 18, Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18, Χέρτα Βερολίνου 15, Στουτγκάρδη 13, Άουγκσμπουργκ 13, Αρμίνια Μπίλεφελντ 10, Γκρόιτερ Φιρτ 1

LA LIGA - 16η αγωνιστική

Παρασκευή (3/12)

Γρανάδα - Αλαβές 2-1 (14’ Πουέρτας, 86’ Αρίας - 81’ αυτ. Αμπράμ)

Σάββατο (4/12)

Σεβίλλη - Βιγιαρεάλ 1-0 (16' Οκάμπος)

Μπαρτσελόνα - Μπέτις 0-1 (79' Χουάνμι)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Μαγιόρκα 1-2 (68' Κούνια - 80' Ρούσο, 90'+1' Κούμπο)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (47' Βινίσιους, 57' Γιόβιτς)

Κυριακή (5/12)

Ράγιο Βαγιεκάνο-Εσπανιόλ 1-0 (54' αυτ. Καμπρέρα)

Έλτσε - Κάντιθ 3-1 (13' Φιντέλ, 75' Μορέντε, 90+3' Γιόσαν - 90+1' Φερνάντες)

Λεβάντε - Οσασούνα 0-0

Θέλτα - Βαλένθια 1-2 (11' Άσπας - 19' Ντούρο, 53' Γκόμεζ)

Δευτέρα (6/12)

Χετάφε - Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες): Ρεάλ Μαδρίτης 39, Σεβίλλη 31 (15αγ.), Μπέτις 30, Ατλέτικο Μαδρίτης 29 (15αγ.), Σοσιεδάδ 29, Ράγιο Βαγιεκάνο 27, Μπαρτσελόνα 23 (15αγ.), Βαλένθια 22, Οσασούνα 21, Αθλέτικ Μπιλμπάο 20 (15αγ.), Εσπανιόλ 20, Μαγιόρκα 19, Βιγιαρεάλ 16 (15αγ.), Θέλτα 16, Γρανάδα 15 (15αγ.), Ελτσε 15, Αλαβές 14 (15αγ.), Κάντιθ 12, Χετάφε 10 (15αγ.), Λεβάντε 8

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.