ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο για κατηγορίες βιασμού: Προσπαθεί να μπλοκάρει διαρροή εγγράφων

Cristiano Ronaldo Κριστιάνο Ρονάλντο
AP Images

Κριστιάνο Ρονάλντο: Στα… μαχαίρια με τους New York Times βρίσκεται ο «CR7» για τη διαρροή εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση βιασμού.

Ο Ρονάλντο φέρεται να βρίσκεται σε νομική διαμάχη με την εφημερίδα των ΗΠΑ, προσπαθώντας να μπλοκάρει τη δημοσίευση φακέλων που αφορούν στο θέμα που έχει εμπλακεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Athletic», ο Πορτογάλος «σταρ» είναι αντίθετος με το αίτημα πρόσβασης των New York Times. Η πλευρά του παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποστηρίζει ότι ο εκπρόσωπος της κατήγορου, Κάθριν Μαγιόργκα φέρεται να έδωσε εμπιστευτικές πληροφορίες στην Αστυνομία του Λας Βέγκας το 2018, σε μια προσπάθεια να ανοίξει και πάλι η υπόθεση.

«Υπάρχει βάσιμος λόγος για την απαγόρευση της αποκάλυψης του αρχείου έρευνας του Μητροπολιτικού Τμήματος της Αστυνομίας του Λας Βέγκας, επειδή περιέχει κλεμμένα έγγραφα, τα οποία η ενάγουσα έλαβε παράνομα από έναν φερόμενο χάκερ από τον οποίο ο συνήγορός της ζήτησε ειδικά προνομιακή επικοινωνία δικηγόρου – πελάτη. Η ενάγουσα υπέβαλε στη συνέχεια τα κλεμμένα έγγραφα στο Τμήμα της Αστυνομίας για να υποστηρίξει το αίτημά της να ανοίξει εκ νέου μια έρευνα δεκαετιών για τη δίωξη του κατηγορούμενου», υποστήριξε ο Ρονάλντο.

Ο εκπρόσωπος των NY Times, από την πλευρά του, ανέφερε ότι: «Η αστυνομία του Λας Βέγκας έχει νομική υποχρέωση να δημοσιοποιήσει έγγραφα που είναι δημόσια σύμφωνα με τον Νόμο περί Δημοσίων Αρχείων της Νεβάδα – όπως έχει αναγνωρίσει η αστυνομία σε αυτήν την περίπτωση. Θα αντιταχθούμε σε αυτήν την παράνομη προσπάθεια παρέμβασης στο δικαίωμα του κοινού να βλέπει κυβερνητικά έγγραφα».

Να θυμίσουμε ότι η Κάθριν Μαγιόργκα είχε καταγγείλει τον Κριστιάνο Ρονάλντο τον Ιούνιο του 2009, υποστηρίζοντας ότι τη βίασε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου «Palms» και ζητώντας ένα μεγάλο ποσό ως αποζημίωση. Ο Πορτογάλος υποστήριξε ότι η γυναίκα κοιμήθηκε μαζί του συναινετικά και σε tweet που είχε κάνει το 2018, ανέφερε ότι: «Αρνούμαι τις κατηγορίες εναντίον μου. Ο βιασμός είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα είμαι και πιστεύω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για απάτη: «Είμαστε από τη Europol και σας ερευνάμε…»

Θρήνος στο Ηράκλειο: Από τα «φώτα» και τις μεγάλες πίστες στην αυτοκτονία

«Βρέχει» λεφτά από ΟΑΕΔ -ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα στους δικαιούχους