ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-2: Η μεγάλη απόδραση! - Τα highlights της επικής πρόκρισης (vids)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Intime

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η «Ένωση» κρατούσε την πρόκριση μέχρι το 95ο λεπτό, αλλά δύο γκολάρες από Κούρτιτς και Μιτρίτσα έδωσαν πρόκριση και νίκη (2-1) στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όσα δεν έγιναν για 83 λεπτά στο ΟΑΚΑ τα είδαμε στα υπόλοιπα εφτά συν τα έξι των καθυστερήσεων.

Η ΑΕΚ στην τρίτη και… φαρμακερή φορά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πήρε σκορ πρόκρισης με τον Σιμόες. Μάλιστα, μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έδειχνε ότι θα βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Κούρτιτς πέτυχε ένα απίστευτο γκολ και δύο λεπτά αργότερα ο Μιτρίτσα έδωσε και τη νίκη στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους «4», σε ένα repeat του περσινού τελικού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, με τις δύο ομάδες να αναζητούν ένα γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα. Στη συνέχεια το τέμπο έπεσε, με τους γηπεδούχους να δίνουν μέτρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία από την πλευρά της δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα. Η πιο αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν το γκολ του Μήτογλου στο 15ο λεπτό, το οποίο δεν μέτρησε καθώς όπως φάνηκε και στο VAR ήταν οριακά οφσάιντ.

Η εικόνα του αγώνα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν ίδια, με την ΑΕΚ να σκοράρει ξανά με τον Μήτογλου στο 59’ σε μια απίστευτη φάση, αλλά μετά την παρέμβαση του VAR δεν μέτρησε! Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ πλησίασε το γκολ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς, αλλά ο Τσιντώτας έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Μπαίνοντας το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο του, η παράταση έδειχνε ως η πιο πιθανή εξέλιξη, ωστόσο αυτό που ακολούθησε μοιάζει με σενάριο από τους μεγαλύτερους δημιουργούς θρίλερ. Η τρίτη φορά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα η ΑΕΚ ήταν κι η… φαρμακερή, καθώς το γκολ μέτρησε κανονικά, με τον Σιμόες να κάνει το 1-0 στο 83ο λεπτό.

Οι παίκτες του Γιαννίκη έδειχναν να έχουν «αγκαλιάσει» την πρόκριση, την οποία κρατούσαν σφιχτά μέχρι το 94ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Κούρτιτς με ένα γκολ-ποίημα έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ κι ένα λεπτό αργότερα ο Μιτρίτσα έκανε το 2-1 υπέρ του κατόχου του τροπαίου. Κάπως έτσι η ομάδα της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε τη μεγάλη απόδραση, εξασφαλίζοντας πανηγυρικά την παρουσία της στα ημιτελικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Κύπελλο Ελλάδας: Τα highlights της προημιτελικής φάσης