ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: «Μονομαχία» ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στους «4» – Τα highlights των προημιτελικών

Κύπελλο Ελλάδας
Intime

Κύπελλο Ελλάδας: Δείτε highlights και δηλώσεις από τους αγώνες της προημιτελικής φάσης του θεσμού. 

Η ΑΕΚ κρατούσε την πρόκριση μέχρι το 95ο λεπτό, αλλά δύο γκολάρες από Κούρτιτς και Μιτρίτσα έδωσαν πρόκριση και νίκη (2-1) στον ΠΑΟΚ.

Η «Ένωση» στην τρίτη και… φαρμακερή φορά που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πήρε σκορ πρόκρισης με τον Σιμόες. Μάλιστα, μέχρι το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έδειχνε ότι θα βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Κούρτιτς πέτυχε ένα απίστευτο γκολ και δύο λεπτά αργότερα ο Μιτρίτσα έδωσε και τη νίκη στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους «4», σε ένα repeat του περσινού τελικού.

Θρίλερ στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να λυγίσει στην παράταση τον Παναιτωλικό με 3-1 και να παίρνει την πρόκριση για τους «4». Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν νωρίς, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να «καθαρίσουν» το ματς και παραλίγο να το πληρώσουν. Ο Καρέλης ισοφάρισε στο 85ο λεπτό κι έφερε μια ανάσα από το θαύμα την ομάδα του Αγρινίου, η οποία όμως έμεινε στη συνέχεια με δέκα παίκτες.

Ο Μασούρας εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή των πρωταθλητών, καθώς έκανε το 2-1 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων κι ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν έτσι στο έξτρα μισάωρο, εκεί όπου «χτύπησε» ξανά ο διεθνής μέσος. Συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε (1-0) και στην Καρδίτσα την Αναγέννηση και με συνολικό σκορ 5-0 πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού. Η αναμέτρηση είχε ουσιαστικό διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει με 4-0 στο πρώτο ματς. Το «τριφύλλι», πάντως, νίκησε και στο δεύτερο ματς, χάρη στο τέρμα του Παλάσιος στο 81ο λεπτό.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα επαναφέρει την ηρεμία στον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετράει τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα αντιμετωπίσει τη Λαμία στους «4», με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν χωρίς αμφιβολία η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη σε επίσημο ματς, μετά από 14 μήνες.

Τεράστια Λαμία, στο… καναβάτσο ο Άρης!

Η απίθανη Λαμία νίκησε 1-0 τον Άρη στην παράταση σε ματς «θρίλερ» και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Ο Τζανετόπουλος ήταν ο «χρυσός» σκόρερ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν ήρωα τον Σαράνοφ, ο οποίος έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις, με αποκορύφωμα το πέναλτι στο 120’+4’, «χαρίζοντας» στην ομάδα του την πρόκριση.

Παράλληλα, οι παίκτες του Γρηγορίου έριξαν στο… καναβάτσο τους «κίτρινους», οι οποίοι έχασαν δύο πέναλτι και γνώρισαν νέο «κάζο», αποχαιρετώντας για ακόμη μια σεζόν το «όνειρο» της κατάκτησης ενός τροπαίου.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για τρίτη φορά σε έξι ημέρες και μολονότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, έμειναν για ακόμη ένα 90λεπτο στη «λευκή» ισοπαλία. Κορυφαία, φυσικά, ήταν το χαμένο πέναλτι του Καμαρά στο 16ο λεπτό.

Στην παράταση η Λαμία πήρε το προβάδισμα, αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα ο Άρης κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεση ανέλαβε ο Μπερτόγλιο, αλλά ο εκπληκτικός Σαράνοφ το απέκρουσε…

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

  1. Παναθηναϊκός - Λαμία
  2. ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Τα highlights του Κυπέλλου Ελλάδας

Τετάρτη (9/2)

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-2

ΤΑ ΓΚΟΛ: 83' Σιμόες - 90+5' Κούρτιτς, 90+7' Μιτρίτσα

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αργύρης Γιαννίκης (ΑΕΚ)

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-1 (2-1κ.α.)

ΤΑ ΓΚΟΛ: 6' Φαντιγκά, 90+3', 115' Μασούρας - 85' Καρέλης

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

Γιάννης Αναστασίου (Παναιτωλικός)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

ΤΟ ΓΚΟΛ: 81' Παλάσιος

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περικλής Αμανατίδης (Αναγέννηση Καρδίτσας)

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

Τετάρτη (24/1)

ΛΑΜΙΑ - ΑΡΗΣ 1-0

ΤΟ ΓΚΟΛ: 118' Τζανετόπουλος

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μιχάλης Γρηγορίου (Λαμία)

Άκης Μάντζιος (Άρης)

Οι πρώτοι αγώνες

Πέμπτη 20/1

ΑΡΗΣ - ΛΑΜΙΑ 0-0

TA HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Άκης Μάντζιος (Άρης)

Μιχάλης Γρηγορίου (Λαμία)

Τετάρτη 19/1

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

Αργύρης Γιαννίκης (ΑΕΚ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 4-0

ΤΑ ΓΚΟΛ: 6', 20' Βιτάλ, 32' Αϊτόρ, 42' Καρλίτος

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

Περικλής Αμανατίδης (Αναγέννηση Καρδίτσας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

ΤΑ ΓΚΟΛ: 23’ Μεντόσα, 60' Καρέλης – 13’ Ελ Αραμπί

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Αναστασίου (Παναιτωλικός)

Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.