ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο «μάτι του κυκλώνα» ο Ζουμά για την κακοποίηση της γάτας του: «Κράξιμο» κι εκτός εθνικής Γαλλίας

Premier League Πρεμιερ Λιγκ
AP Images

Premier League: Αντιμέτωπος με τις συνέπειες των απαράδεκτων πράξεων του βρίσκεται ο Κερτ Ζουμά, ο οποίος κακοποίησε τη γάτα του.

Ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Μόγιες αποκάλυψε ότι ο Γάλλος αμυντικός θα παρακολουθήσει μαθήματα για τον τρόπο συμπεριφοράς προς τα ζώα.

Να θυμίσουμε ότι τα «σφυριά» τον τιμώρησαν με το μεγαλύτερο δυνατό πρόστιμο που μπορούσε να επιβάλλει, το οποίο είναι η αφαίρεση μισθού δύο εβδομάδων. Αυτό «μεταφράζεται» σε 250.000 λίρες.

Όπως ανέφερε ο προπονητής του, πάντως, υπολογίζεται κανονικά για τις επόμενες υποχρεώσεις, υπογραμμίζοντας ότι: «Δεν νομίζω ότι ο σύλλογος θα μπορούσε να είχε λάβει περισσότερα και πιο άμεσα μέτρα, από αυτό που έκανε. Η Γουέστ Χαμ έκανε πολύ καλή δουλειά και του επέβαλε το μεγαλύτερο δυνατό πρόστιμο. Όλοι συμφωνούμε ότι η πράξη του ήταν απαράδεκτη. Αλλά έχουμε επιλέξει να παίζει και επιμένουμε σε αυτό».

Ο Ζουμά ήταν βασικός στον αγώνα με τη Γουότφορντ, οι φίλοι της οποίας όπως ήταν φυσικό τον αποδοκίμασαν έντονα και φώναξαν συνθήματα που είχαν ετοιμάσει ειδικά γι’ αυτόν.

Έξαλλος ο Ντεσάμπ, εκτός εθνικής Γαλλίας

Έξαλλος με την απαράδεκτη κίνηση του Ζουμά είναι κι ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος τον έχει θέσει εκτός εθνικής Γαλλίας σύμφωνα με το ESPN. «Έμεινα έκπληκτος από τον Κερτ Ζουμά. Είναι κάτι απαράδεκτο και σκληρό. Είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβε. Αυτές οι εικόνες είναι σοκαριστικές και αφόρητες», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «τρικολόρ» όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία ο Ζουμά κινδυνεύει με φυλάκιση έως και τέσσερα χρόνια, ενώ η Adidas απέσυρε τη χορηγία της προς τον κεντρικό αμυντικό της Γουέστ Χαμ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Basket League: Αγωνιστική αφιερωμένη στη μνήμη του Άλκη Καμπανού – Οι ενέργειες που θα γίνουν