ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Τσέλσι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Τσέλσι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα της Τσέλσι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε την παραίτηση του από τον σύλλογο.

Ο Ρώσος μεγιστάνας γνωστοποίησε ότι αφήνει τη διαχείριση των πρωταθλητών Ευρώπης στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έκανε τον Αμπράμοβιτς ανεπιθύμητο στη Μεγάλη Βρετανία. Μετά τις κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον, τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για «εξοστρακισμό» του, με δεδομένο ότι θεωρείται ένας από τους «βασικούς παράγοντες» του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μολονότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δείχνει να είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, δεν παύει να προκαλεί «σεισμό» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς η Τσέλσι μετά από 19 χρόνια, όπου ο Αμπράμοβιτς έκανε το απόλυτο κουμάντο, αλλάζει πλέον σελίδα διοικητικά.

Η δήλωση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

«Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20χρονης ιδιοκτησίας μου στην Τσέλσι, θεωρούσα πάντα τον ρόλο μου ως θεματοφύλακα του συλλόγου του οποίου η δουλειά είναι να διασφαλίσει ότι είμαστε όσο πιο επιτυχημένοι μπορούμε σήμερα, καθώς και να χτίζουμε για το μέλλον, διαδραματίζοντας ταυτόχρονα θετικό ρόλο στις κοινότητές μας.

Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το συμφέρον του συλλόγου. Παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Αυτός είναι ο λόγος που δίνω σήμερα στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Τσέλσι τη διαχείριση και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη θέση για να φροντίσουν τα συμφέροντα του συλλόγου, των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δάκρυσαν Ζιντσένκο, Μικολένκο – Με ουκρανικές σημαίες στο Έβερτον – Σίτι

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πουτ… Ρωσία» φώναζαν μαζί οπαδοί των Βίσλα και Λέγκια στην Πολωνία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κραυγή αγωνίας του Σάκχοφ της ΑΕΚ – Η έγκυος γυναίκα του στα καταφύγια

Ουκρανία: Ο Σενγκέλια είναι ο πρώτος αθλητής που φεύγει από ρωσική ομάδα μετά την εισβολή (pics)