ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρουμανία - Ελλάδα 0-1: Θετικό ξεκίνημα στην εποχή Πογέτ για την Εθνική - Δείτε τα highlights (vid)

Εθνική ομάδα

Εθνική ομάδα: Με μια εμφάνιση που άφησε υποσχέσεις, η Ελλάδα νίκησε 1-0 στη Ρουμανία, στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της.  

Σε έναν αγώνα που είχε καλό ρυθμό, οι διεθνείς έδειξαν καλά στοιχεία και πήραν στο Βουκουρέστι ένα αποτέλεσμα που θα βοηθήσει στην ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας.

Η «γαλανόλευκη» ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια κι ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο για κάποια λεπτά στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης.

Η Εθνική πίεσε σωστά την αντίπαλο της και γενικά είχε γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, βγάζοντας φάσεις από τις αντεπιθέσεις. Γενικότερα, πήρε υψηλό βαθμό σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και την επίθεση της.

Από την άλλη, είχε κάποια αμυντικά κενά, αλλά ειδικά στο πρώτο μέρος κράτησε τη Ρουμανία μακριά από την εστία της. Επίσης, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις στατικές φάσεις. Εν κατακλείδι, πάντως, το πρόσημο στο πρώτο ματς του Πογέτ είναι σίγουρα θετικό.

Τη Δευτέρα (28/3), η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο στην Ποντγκόριτσα, στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας για το 3ο Nations League

Διαιτητής: Ρικάρντο Μπενγκοετσέα (Ισπανία)
Κίτρινες: Μάνταλος, Μπακασέτας
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Έντι Ιορντανέσκου): Νίτσα, Ράτιου, Κίρκες, Ρους (88’ Ντραγκουσίν), Καμόρα (75’ Τόσκα), Μάριν, Μπορντεάνου (75’ Μιχάιλα), Μιτρίτσα (62’ Ποπέσκου), Τσικιλντάου, Μαξίμ (62’ Ιβάν), Τζ. Πούσκας (62’ Τανάσε).
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (57’ Δουβίκας), Λημνιός (58’ Μπακασέτας), Μάνταλος (81’ Αλεξανδρόπουλος), Πέλκας (81’ Χατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (72’ Παυλίδης).

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα U21-Λιχτενστάιν U21 4-0: «Περίπατος» πριν τους Πορτογάλους