ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Πορτογαλία 0-4: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Ελπίδων - Η βαθμολογία του ομίλου

Ελλάδα - Πορτογαλία
Intime

Εθνική Ελπίδων: Η Ελλάδα γνώρισε «βαριά» ήττα (0-4) από την Πορτογαλία στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023.

Η ελληνική ομάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα, μετά από εφτά αγώνες κι απώλεσαν την πρώτη θέση από τους Ίβηρες.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επικεντρωθεί, πλέον, στη διασφάλιση της δεύτερης θέσης. Σε περίπτωση που είναι η καλύτερη δεύτερη θα πάρει απευθείας το εισιτήριο για την τελική φάση, σε διαφορετική περίπτωση θα το διεκδικήσει μέσω μπαράζ.

Οι Πορτογάλοι ήταν μια κλάση ανώτεροι και σκόραραν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχαν τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Ο Καρβάλιο άνοιξε το σκορ στο 12', ο Φάμπιο Βιέιρα διπλασίασε με πέναλτι στο 32', ο Φάμπιο Σίλβα διασφάλισε τη νίκη στο 45'+1 κι ο Ενρίκε Αραούζο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 82'.

Τον αγώνα της Τρίπολης παρακολούθησε και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γουστάβο Πογέτ, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών ομάδων, Κώστα Κωνσταντινίδη.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Διαμαντής (83΄ Αντζουλάς), Χριστόπουλος Γ., Μιχελής, Λιάσος (46΄ Ε. Χριστόπουλος), Ζαγαρίτης, Κανελλόπουλος (46΄ Αθανασακόπουλος), Τσιγγάρας, Σουρλής (83΄ Κουτσουπιάς), Τζόλης, Ιωαννίδης (73΄ Σαρδέλης).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Σέλτον Μπιάι, Τόμας Ταβάρες (79΄ Τιάγκο Μέλο Αλμέιδα), Κουαρέσμα, Πενέτρα, Ζοάο Μάριο (73΄ Τιάγκο Αραούζο), Ντάντας, Καρβάλιο (73΄ Μπερνάρντο Φόλια), Πάουλο Μπερνάρντο, Φάμπιο Βιέιρα, (60΄ Αλφόνσο Σόουσα) Φάμπιο Σίλβα, Γκονσάλο Ράμος (60΄ Ενρίκε Αραούζο).

Η βαθμολογία του Δ΄ ομίλου:

  • ΟΜΑΔΑ ΒΑΘ. ΑΓ. ΓΚΟΛ
  1. Πορτογαλία 19 7 25-1
  2. Ελλάδα 17 8 15-5
  3. Λευκορωσία 9 7 12-7
  4. Ισλανδία 8 6 7-5
  5. Κύπρος 7 6 12-8
  6. Λιχτενστάιν 0 8 0-45

Διαβάστε επίσης:

Nations League: Η Κύπρος στον δρόμο της Εθνικής – Δείτε τα highlights των μπαράζ (vids)