ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συγκίνηση για τον Λούις Φαν Χάαλ: Αποκάλυψε ότι πάσχει από «επιθετικό» καρκίνο του προστάτη

Συγκίνηση για τον Λούις Φαν Χάαλ: Αποκάλυψε ότι πάσχει από «επιθετικό» καρκίνο του προστάτη
Ο Ολλανδός προπονητής Λούις Φαν Χάαλ ανακοίνωσε ότι είναι υπό θεραπεία για «επιθετική» μορφή καρκίνου του προστάτη
AP PHOTO

Ο Ολλανδός προπονητής Λούις Φαν Χάαλ ανακοίνωσε ότι είναι υπό θεραπεία για «επιθετική» μορφή καρκίνου του προστάτη

Συγκίνηση προκάλεσε το βράδυ της Κυριακής ο προπονητής της εθνικής Ολλανδίας, Λούις Φαν Χάαλ, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη αποκάλυψε ότι είναι υπό θεραπεία για «επιθετική» μορφή καρκίνου του προστάτη

Ο 70χρονος προπονητής μιλώντας στο RTL TV αποκάλυψε ότι δεν έχει ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές της εθνικής Ολλανδίας για την κατάστασή προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να παραμείνει στο «τιμόνι» της ομάδας η οποία θα δώσει το «παρών» στο Μουντιάλ του Κατάρ.

«Πιστεύω ότι δεν ενημερώνεις έτσι απλά τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεσαι γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τις επιλογές τους, την αποφασιστικότητά τους, οπότε σκέφτηκε ότι δεν θα πρέπει να γνωρίζουν. Δεν πεθαίνεις από καρκίνο στον προστάτη, τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεων» είπε χαρακτηριστικά ο Φαν Χάαλ.

«Τις περισσότερες φορές είναι άλλα υποκείμενα νοσήματα που σε σκοτώνουν. Εγώ πάσχω από μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή, έχω κάνει ακτινοβολίες συνολικά 25 φορές. Στη συνέχεια χρειάζεται να κάνεις μια σημαντική διαχείριση για να συνεχίσεις τη ζωή σου» πρόσθεσε ο Ολλανδός προπονητής

Ο ίδιος σημείωσε ότι έτυχε προνομιακής μεταχείρισης κατά τις νοσηλείες του καθώς του επέτρεψαν να μπει από την πίσω πόρτα όταν ήθελε κάποιο ραντεβού «και άμεσα στη συνέχεια με έβαλαν σε ένα άλλο δωμάτιο. Μου συμπεριφέρθηκαν άψογα».

Στην ερώτηση, ωστόσο, αν γνωρίζουν συγγενείς και φίλοι την κατάστασή του ο Λούις Φαν Χάαλ είπε ότι «κάτι τέτοιο το λες σε συγγενείς και φίλους. Το γεγονός, δε, ότι τίποτα δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα αποδεικνύει κάτι για το περιβάλλον μου».

Ο Λούις Φαν Χάαλ συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες στους πάγκους έχοντας κερδίσει τίτλους πρωταθλητή με Μπαρτσελόνα, Άγιαξ, Μπάγερν Μονάχου και Άλκμααρ, ένα Champions League με τη Μπαρτσελόνα ενώ πέρασε και δύο σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία κέρδισε το FA Cup το 2016.