ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ για οπαδούς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Άθλια συνθήματα, αποκρουστικές προσβολές»

Λίβερπουλ Liverpool
AP Images

Λίβερπουλ: Την έντονη αντίδραση των «κόκκινων» προκάλεσαν τα συνθήματα των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την τραγωδία στο Χίλσμπορο, στον πρόσφατο αγώνα τους για την Premier League.

Η Λίβερπουλ, μέσω ανακοίνωσης της, τόνισε ότι λυπάται για τη συμπεριφορά και για όσα ακούστηκαν, ενώ υπογράμμισε ότι θα ζητήσει την εφαρμογή του νόμου, προκειμένου να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την καταδίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους οπαδούς της που είπαν αυτά τα «εντελώς απαράδεκτα συνθήματα».

Η ανακοίνωση της ομάδας του Μέρσισαϊντ, αναφέρει: «Η Λίβερπουλ λυπάται για τα πρόσφατα άθλια συνθήματα για την τραγωδία του Χίλσμπορο. Γνωρίζουμε τον αντίκτυπο που έχουν αυτές οι αποκρουστικές προσβολές στις οικογένειες των 97, σε αυτούς που επέζησαν και σε όλους που σχετίζονται με αυτόν τον σύλλογο. Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι φωνές θα εξαλειφθούν εντελώς από το ποδόσφαιρο και, όπου χρειάζεται, θα εφαρμοστεί ο νόμος σε όσους συνεχίζουν».

Επίσης, η Μάντσεστερ Σίτι ζήτησε συγγνώμη, επειδή ορισμένοι οπαδοί της δεν τήρησαν ενός λεπτού σιγή για την 33η επέτειο της καταστροφής κατά την ήττα της στον ημιτελικό του FA Cup από τη Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ.

Ενενήντα έξι φίλαθλοι των «κόκκινων» πέθαναν στο στάδιο Χίλσμπορο στο Σέφιλντ πριν από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ της Λίβερπουλ και της Νότιγχαμ Φόρεστ τον Απρίλιο του 1989, ενώ ένας ακόμα πέθανε τον περασμένο Ιούνιο, 32 χρόνια μετά από σοβαρή και μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη.

Διαβάστε επίσης:

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Ευχαριστώ Άνφιλντ, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ» - To «ευχαριστώ» στη Λίβερπουλ

Premier League: Πάτησε τη Γιουνάιτεντ και έπιασε κορυφή η Λίβερπουλ (videos)