ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, μετά από οκτώ χρόνια! - Ο «Δικέφαλος» ξέρανε τον Ολυμπιακό

Κύπελλο Ελλάδας
Intime

Κύπελλο Ελλάδας: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είναι οι δύο ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του φετινού τελικού - Δείτε highlights και δηλώσεις από τους αγώνες ρεβάνς των ημιτελικών.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια και πιο συγκεκριμένα στην τελευταία παρουσία του «τριφυλλιού» σε τελικό. Από την άλλη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» μέτρησε από τότε τέσσερις παρουσίες σε εφτά σεζόν, όπου κατέκτησε ισάριθμες φορές το τρόπαιο.

Σε εκείνο τον τελικό, το 2014, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 4-1 στο ΟΑΚΑ, πανηγυρίζοντας και το τελευταίο τρόπαιο στον θεσμό. Έκτοτε, βέβαια, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τρία τρόπαιο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι δυο τους θα τα πουν και πάλι την 21η Μαΐου, με στόχο το τρόπαιο.

O εφτάψυχος ΠΑΟΚ «ξέρανε» τον Ολυμπιακό!

Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό στην παράταση, καθώς στην κανονική διάρκεια οι δύο ομάδες έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία, όπως και στην Τούμπα. Το 1-1 της παράτασης, όμως, έδωσε την πρόκριση στον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς στο Κύπελλο Ελλάδας ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. «Χρυσός» σκόρερ ήταν ο Τσόλακ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 108’, μετά από τρομερή συνεργασία των φιλοξενούμενων. Νωρίτερα (βλ. 105’) ο Ελ Αραμπί με πέναλτι «αλά Πανένκα» είχε ανοίξει το σκορ. Γενικότερα, ο αγώνας είχε μεγάλες συναισθηματικές αλλαγές και σε πολλά σημεία τρελό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Διαιτητής: Βαλεντίν Γκόμεθ Πιθάρο (Ισπανία)
Κίτρινες: Σισέ, Παπασταθόπουλος, Βαλμπουενά - Α. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον
Αποβολές: Αουγκούστο (στο 105’ ενώ βρισκόταν στον πάγκο)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (111’ Κούντε), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μ. Καμαρά (61’ Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111’ Βρουσάι), Ροντρίγκες (75’ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (75’ Ελ Αραμπί).
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46’ λ. τρ. Φελίπε Σοάρες, 105’ Τσόλακ), Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62’ Μιτρίτσα, 90’ λ.τρ. Τέιλορ), Άκπομ (72’ Ολιβέιρα).

Στον τελικό μετά το 2014 ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στη Λαμία, επικράτησε 2-0 και σε συνδυασμό με το 1-0 στη Λεωφόρο «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό. Οι «πράσινοι» έκαναν τα απολύτως απαραίτητα για να πετύχουν τον στόχο τους κι έτσι μολονότι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό, μετά από οκτώ χρόνια, χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρουν. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλά μέχρι το 42ο λεπτό, όταν ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ. Αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα του Έλληνα επιθετικού κόντρα στη Λαμία, το οποίο απλοποίησε τα πράγματα στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός βρήκε δεύτερο γκολ με τον Παλάσιος και θα μπορούσε να είχε σημειώσει κι άλλο, αν ο Καρλίτος ήταν πιο εύστοχος, επεκτείνοντας το αήττητο σερί του στα εννιά ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Μάντεν (Σκωτία)
Κίτρινες: Ταϊρόν, Μπεχαράνο -
ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοβ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Λούκας, Προβυδάκης, Τζανδάρης, Ταϊρόν (68’ Νούνιες), Μπεχαράνο (86’ Γκέντσογλου), Σαραμαντάς, Ελευθεριάδης (58’ Μπανγκουρά, 86’ λ. τρ. Μανουσάκης), Μανούσος (68’ Καραμάνος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ (69’ Μαουρίσιο), Χουάνκαρ, Ρούμπεν (72’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (69’ Σάντσες), Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (63’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος)

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 1-1 παρ. (0-0κ.α.) (105' πεν. Ελ Αραμπί - 108' Τσόλακ)

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

Ραζβάν Λουτσέσκου (Ολυμπιακός)

ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-2 (42' Ιωαννίδης, 58' Παλάσιος)

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τζιανλούκα Φέστα (Λαμία)

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΟΚ: «Πράσινο φως» από το Σ.τ.Ε. για τη νέα Τούμπα

Super League: Τον Καμπάκοφ στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στέλνουν οι Βούλγαροι