ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Δεν «κάηκε» και πάει Παρίσι η Λίβερπουλ – Τα highlights των ημιτελικών (vids)

Champions League
AP Images

Champions League: Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη «φωτιά» στην Ισπανία, αλλά έκανε την ανατροπή (3-2) κόντρα στη Βιγιαρεάλ και με δύο νίκες έγινε η πρώτη φιναλίστ του φετινού τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Παρίσι στις 28 Μαΐου.

Οι «κόκκινοι» μολονότι αγχώθηκαν περισσότερο απ’ ότι θα περίμεναν κι οι ίδιοι «κλείδωσαν» τη 10η παρουσία τους σε τελικό του Champions League.

Οι παίκτες του Κλοπ πήγαν στην Ισπανία με τον «αέρα» που τους έδινε το 2-0 στο Άνφιλντ, αλλά η Βιγιαρεάλ έδειξε γιατί ήταν η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

Στο τέλος, πάντως, η Λίβερπουλ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος αγγλικός σύλλογος που φτάνει στους τελικούς του Champions League, του FA Cup (Κύπελλο Αγγλίας) και του Carabao Cup (Λιγκ Καπ) την ίδια σεζόν!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό και λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο δεύτερο μέρος, όμως, η ποιότητα των φιλοξενούμενων έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς με τρία γκολ σε διάστημα λιγότερο του ενός αγωνιστικού τετάρτου ανέτρεψαν την κατάσταση κι απέφυγε τα… καρδιοχτύπια.

Ο Κώστας Τσιμίκας μπήκε ως αλλαγή αντί του Ρόμπερτσον στο 81ο λεπτό, ενώ το «κίτρινο υποβρύχιο» ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Καπού στο 85ο λεπτό (με δεύτερη κίτρινη).

Ο Έλληνας αμυντικός γίνεται ο δεύτερος παίκτης από τη χώρα μας που παίρνει την πρόκριση για τον τελικό του Champions League, μετά τον Άκη Ζήκο με τη Μονακό το 2004. Σε επίπεδο Κυπέλλου Πρωταθλητριών υπάρχουν φυσικά κι οι παίκτες του Παναθηναϊκού που είχαν αγωνιστεί στον τελικό του 1971 με αντίπαλο τον Άγιαξ, στο Wembley.

Οι «Reds» θα διεκδικήσουν το έβδομο τρόπαιο της ιστορίας τους, το οποίο αν το κατακτήσουν τότε θα προσπεράσουν την Μπάγερν και θα πιάσουν τη Μίλαν στη δεύτερη θέση στη λίστα των ομάδων με τα περισσότερα. Αμφότερες θα είναι πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης (έχει 13). Μάλιστα, η «βασίλισσα» μπορεί να είναι η αντίπαλο της στον τελικό.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ανατρέψει την ήττα (4-3) από τη Μάντσεστερ Σίτι, στον αγώνα ρεβάνς της Τετάρτης (4/5) που θα γίνει στη Μαδρίτη. Σε περίπτωση που την πρόκριση πάρουν οι «πολίτες», τότε, θα έχουμε τον τρίτο αγγλικό «εμφύλιο» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς είχαν προηγηθεί το περσινό, Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι και το Λίβερπουλ – Τότεναμ του 2019.

Η Λίβερπουλ στέλνει τον Ολυμπιακό στον δεύτερο προκριματικό

Ο αποκλεισμός της Βιγιαρεάλ από τη Λίβερπουλ, ουσιαστικά επιτρέπει στον Ολυμπιακό να «κερδίσει» έναν γύρο στα προκριματικά του Champions League. Από τον πρώτο οι «ερυθρόλευκοι» θα ανέβουν στον δεύτερο, μόλις εξασφαλίσουν και μαθηματικά το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, κάτι που μπορεί να γίνει και κόντρα στον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (4/5).

Τα highlights των ημιτελικών του Champions League

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη (26/4)

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 4-3 (2' Ντε Μπράιν, 11' Ζεζούς, 53' Φόντεν, 74' Μπερνάρντο Σίλβα - 33', 82' πεν. Μπενζεμά, 55' Βινίσιους)

Τετάρτη (27/4)

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 2-0 (53' αυτ. Εστουπινάν, 55' Μανέ)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΒΑΝΣ

Τρίτη (3/5)

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 2-3 (3' Ντιά, 41' Κοκλέν - 62' Φαμπίνιο, 67' Ντίαζ, 74' Μανέ)

Τετάρτη (4/5)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι (22:00 - CosmoteSport1HD / Mega)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Σάββατο (28/5)

Στο «Stade de France» του Παρισιού

Διαβάστε επίσης:

Champions League σαν Euroleague: Η UEFA εξετάζει τη θέσπιση Final Four