ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Φαν Μπάστεν «απέρριψε» τον Λιονέλ Μέσι: «Δεν έχει προσωπικότητα»

Μάρκο Φαν Μπάστεν Λιονέλ Μέσι
AP Images

Λιονέλ Μέσι: Για πολλούς ο Αργεντινός «σταρ» είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών, για τον θρύλο της Ολλανδίας, Μάρκο Φαν Μπάστεν δεν βρίσκεται καν στις πρώτες τρεις επιλογές του.

Ο Ολλανδός είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών και πάντα η άποψη του έχει ξεχωριστή σημασία.

Ο τρεις φορές νικητής της «Χρυσής Μπάλας», παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό «France Football» και μεταξύ άλλων κλήθηκε να δώσει τη δική του απάντηση στο μεγάλο ερώτημα για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στην ιστορία.

Ο Φαν Μπάστεν επέλεξε τους Πελέ, Ντιέγκο Μαραντόνα και Γιόχαν Κρόιφ στο Top-3. Μάλιστα, χαρακτήρισε τους δύο πρώτους «απίστευτους», ενώ υπογράμμισε ότι μικρός ήθελε να γίνει σαν τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα. Αντίθετα, ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη για το 1992, «απέρριψε» τον Λιονέλ Μέσι, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι αυτός που βάζει τον εαυτό του μπροστά για να πάει στον πόλεμο».

«Ο Πελέ, ο Μαραντόνα και ο Κρόιφ, είναι για εμένα, οι τρεις καλύτεροι παίκτες στην Ιστορία. Ως παιδί, ήθελα να γίνω σαν τον Κρόιφ. Ηταν φίλος μου και μου λείπει. Ο Πελέ και ο Μαραντόνα, ήταν επίσης απίστευτοι. Ο Μέσι, είναι ένα υπέροχος παίκτης, αλλά ο Μαραντόνα είχε πάντα μεγαλύτερη προσωπικότητα σε μια ομάδα. Ο Μέσι δεν είναι αυτός που βάζει τον εαυτό του μπροστά για να πάει στον πόλεμο. Και φυσικά, δεν μπορώ να ξεχάσω τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Πλατινί και Ζιντάν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Σχετικές ειδήσεις