ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιταλία – Αργεντινή 0-3: Υπερπρωταθλήτρια κόσμου με «μαέστρο» τον Λιονέλ Μέσι

Αργεντινή Ιταλία Finalissima
AP Images

Finalissima: Η Αργεντινή, έχοντας πρωτοστάτη τον Λιονέλ Μέσι, νίκησε 3-0 την Ιταλία στο Wembley και αναδείχθηκε πανάξια υπερπρωταθλήτρια κόσμου.

Το Λονδίνο υποδέχθηκε δύο εθνικές ομάδες που «έλαμψαν» το 2021! Την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία και την Πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής, Αργεντινή.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε την «Αλμπισελέστε» να πανηγυρίζει την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου, αυτό της υπερπρωταθλήτριας κόσμου.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο «μαέστρος» της ομάδας του (κι MVP του αγώνα), η οποία πετούσε «φωτιές» στην επίθεση, καταφέρνοντας να πάρει μια επιβλητική νίκη. Από την άλλη, οι Ιταλοί εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο «αντίο» του Τζόρτζιο Κιελίνι.

Οι Αργεντινοί συνέχισαν, έτσι, από εκεί που είχαν μείνει, καθώς είχαν κατακτήσει το τρόπαιο και την προηγούμενη φορά που διοργανώθηκε μία τέτοια «μονομαχία». Αυτό συνέβη πριν 29 χρόνια, ενώ συνολικά έχουν γίνει τρία τέτοια ματς. Συγκεκριμένα, το 1985, η Γαλλία νίκησε 2-0 την Ουρουγουάη, ενώ το 1993 η Αργεντινή λύγισε της Δανίας με 5-4 στα πέναλτι (κ.α. 1-1).

Γήπεδο: Wembley (Λονδίνο, Αγγλία)
Σκόρερ: 28’ Λαουτάρο Μαρτίνες, 45+1’ Ντι Μαρία, 90+4’ Ντιμπάλα
Διαιτητής: Μάτσα (Χιλή)
Κίτρινες: 39’ Μπονούτσι, 72’ Ντι Λορέντσο, 77’ Μπαρέλα - 23’ Οταμέντι

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (46' Λάτσαρι), Έμερσον (77' Μπαστόνι), Πεσίνα (62' Σπινατσόλα), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι (46' Λοκατέλι), Μπελότι (46' Σκαμάκα), Ρασπαντόρι
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (85' Πετσέλα), Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Λο Σέλσο, Ροντρίγκες, Ντε Πολ (76' Παλάσιος), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες (85' Άλβαρες), Ντι Μαρία

Σχετικές ειδήσεις