ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ονειρεύεται Μουντιάλ η Ουκρανία! - Τα highlights

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022
AP Images

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Η Ουκρανία νίκησε 3-1 τη Σκωτία στο «Χάμπντεν Παρκ» και την Κυριακή (5/6) κόντρα στην Ουαλία θα διεκδικήσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Οι παίκτες του Ολεκσάντρ Πετράκοφ κατάφεραν σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα τους, να δώσουν έναν λόγο στους συμπατριώτες τους να χαμογελάσουν.

Οι Ουκρανοί, γενικότερα, έκαναν μια ηρωική προσπάθεια στο πρώτο επίσημο ματς τους, μετά από πολύ καιρό, ενώ το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό. Να θυμίσουμε ότι το αποψινό ματς ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τον Μάρτιο, αλλά είχε αναβληθεί λόγω του πολέμου.

Η Ουκρανία πήρε μια μεγάλη νίκη και θα πάει στο Κάρντιφ για να εξασφαλίσει μια θέση σε τελική φάση Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά το 2006. Βέβαια, το έργο της δεν θα είναι εύκολο, καθώς οι γηπεδούχοι Ουαλοί θα διεκδικήσουν τη δεύτερη συμμετοχή τους και πρώτη μετά το 1958(!).

Η ομάδα που θα τα καταφέρει θα τοποθετηθεί στον Β' όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου βρίσκονται η Αγγλία, οι ΗΠΑ και το Ιράν.

Σκωτία – Ουκρανία 1-3 (79’ Μακγκρέγκορ – 33’ Γιαρμολένκο, 49’ Γιάρεμτσουκ, 90+5’ Ντόβμπικ)

ΣΚΩΤΙΑ: Γκόρντον, Κούπερ (67' Χένρι), Χάνλεϊ, ΜακΤόμινεϊ, Ρόμπερτσον, ΜακΓκρέγκορ, Γκίλμουρ (68' Άρμοστρονγκ), Χίκι, ΜακΓκιν, Ντάικς (46' Κρίστι), Άνταμς
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο (90+4' Σίντορτσουκ), Γιαρμολένκο (79' Ζούμπκοβ), Μαλινόβσκι (72' Σαπαρένκο), Ζιντσένκο, Τσιγκάνκοβ (72' Μούντρικ), Γιάρεμτσουκ (78' Ντόβμπικ)

ΤΑ ΤΡΙΑ «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ»

Πέμπτη (24/3)

  • Πορτογαλία - Τουρκία 3-1
  • Ιταλία - Σκόπια 0-1
  • Σουηδία - Τσεχία 1-0 παρ. (0-0 κ.α.)
  • Ουαλία - Αυστρία 2-1

Τετάρτη (1/6)

  • Σκωτία – Ουκρανία 1-3

Τρίτη 29/3

  1. Πολωνία - Σουηδία 2-0
  2. Πορτογαλία - Σκόπια 2-0
  3. Ουαλία - Ουκρανία (5/6)

Σχετικές ειδήσεις