ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H LaLiga στέλνει στα δικαστήρια την Παρί Σεν Ζερμέν για παραβίαση του Financial Fair Play

Παρί Σεν Ζερμέν
AP Images

LaLiga: Η ισπανική λίγκα προχώρησε σε καταγγελία εις βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν, για παραβίαση του Financial Fair Play.

Η LaLiga είχε προχωρήσει ανάλογη κίνηση και κατά της Μάντσεστερ Σίτι, τον περασμένο Απρίλιο.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε έχει ήδη έρθει σε επαφή με νομικούς από τη Γαλλία και την Ελβετία, για να την εκπροσωπήσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους γαλλικούς φορείς, σε περίπτωση που το θέμα φτάσει ως εκεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της LaLiga

«Η La Liga αυτή την εβδομάδα κατέθεσε μια καταγγελία στην UEFA κατά της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα συμμετάσχει σε μια άλλη εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι τον Απρίλιο, επειδή κατανοεί ότι αυτοί οι σύλλογοι παραβιάζουν συνεχώς τους τρέχοντες κανονισμούς για το financial fair play.

Η La Liga θεωρεί ότι αυτές οι πρακτικές αλλάζουν το οικοσύστημα και τη βιωσιμότητα του ποδοσφαίρου, βλάπτουν όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους και πρωταθλήματα και χρησιμεύουν μόνο στο τεχνητό φούσκωμα της αγοράς, με χρήματα που δεν παράγονται στο ίδιο το ποδόσφαιρο.

Η La Liga κατανοεί ότι η παράτυπη χρηματοδότηση αυτών των συλλόγων γίνεται, είτε μέσω άμεσων εισφορών χρημάτων είτε μέσω χορηγιών και άλλων συμβολαίων που δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες της αγοράς ή δεν έχουν οικονομικό νόημα.

Οι καταγγελίες κατά της Μάντσεστερ Σίτι πριν από την UEFA έγιναν τον Απρίλιο και αυτή την περασμένη εβδομάδα παρουσιάστηκε αυτή που αντιστοιχεί στην Παρί Σεν Ζερμέν, αν και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν παρατάσεις ορισμένων από αυτές τις καταγγελίες με τις εισφορές νέων δεδομένα.

Επιπλέον, η La Liga έχει συνάψει συμβάσεις με δικηγορικά γραφεία στη Γαλλία και την Ελβετία, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής εταιρείας δικηγόρων Χουάν Μπράνκο, με στόχο την ανάληψη διοικητικών και δικαστικών ενεργειών ενώπιον των αρμόδιων γαλλικών φορέων και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης το συντομότερο δυνατό.

Στην Ελβετία, η La Liga μελετά διαφορετικές επιλογές εκπροσώπησης λόγω πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων του Νασέρ Αλ - Κελαϊφί που προέρχονται από τους διαφορετικούς ρόλους του στην Παρί, την UEFA, την ECA και την BeIN Sports».

Σχετικές ειδήσεις