ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο εδώλιο ο Ράιαν Γκιγκς: «Πέταξε» γυμνή τη σύντροφό του από το ξενοδοχείο

Στο εδώλιο ο Ράιαν Γκιγκς: «Πέταξε» γυμνή τη σύντροφό του από το ξενοδοχείο

Ράιαν Γκιγκς: Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος κατηγορείται για επίθεση στην πρώην σύντροφό του και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Ο Γκιγκς ήταν αρχικά να κάτσει στο εδώλιο στις 24 Ιανουαρίου, αλλά η δίκη του είχε αναβληθεί για σήμερα (8 Αυγούστου).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 48χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρεται να «πέταξε» γυμνή τη σύντροφο του, Κέιτ Γκρέβιλ από το δωμάτιο του ξενοδοχείου «Stafford London», μετά από καυγά που είχαν, επειδή φλέρταρε με άλλες γυναίκες.

Ο Γκιγκς είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2020, με την κατηγορία της κατ’ εξακολούθηση βίαιη συμπεριφορά προς τη Γκρέβιλ, από τον Αύγουστο του 2017 ως κι εκείνη την περίοδο. Επίσης, κατηγορείται για επίθεση κατά της αδελφής της συντρόφου του, Έμα Γκρέβιλ, την οποία φέρεται να χτύπησε με τον αγκώνα του.

Σε προκαταρκτική ακρόαση τον Απρίλιο του 2021, ο Γκιγκς δήλωσε αθώος, ενώ σήμερα (8/8), όπως ήταν φυσικό, τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ κατά την είσοδο του στο δικαστήριο. Η δίκη μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ημέρες, με τον Ουαλό θρύλο να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης, έως και 5 χρόνια.

Ο εισαγγελέας, Πίτερ Ράιτ, στην αγόρευση του προς τους ενόρκους, τόνισε ότι ο Γκιγκς στη ζωή του εκτός ποδοσφαίρου είχε πολλές σκηνές κακοποίησης. «Η συστηματική και κατά καιρούς βίαιη κακοποίηση μιας γυναίκας είναι η ουσία αυτής της υπόθεσης. Έχασε εντελώς τον αυτοέλεγχό του και σκόπιμα χτύπησε την Κέιτ, προκαλώντας πρήξιμο στα χείλη της που μελάνιασαν και προκάλεσαν αιμορραγία», ανέφερε χαρακτηριστικά για την υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις