Premier League Πρεμιερ Λιγκ
Πηγή: AP Photo/Jon Super
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη στη σέντρα – Φαβορί Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ

Premier League: Το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη κάνει σέντρα αυτό το τριήμερο κι υπόσχεται πολλές συγκινήσεις.

Η λίγκα που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων μπαίνει στην 31η έκδοση της, με τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ να δείχνουν και φέτος ότι έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

Οι δύο ομάδες που διεκδίκησαν τον τίτλο τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται ότι θα πράξουν το ίδιο και τη σεζόν 2022/23. Σε ένα πρωτάθλημα, βέβαια, που δίπλα του «κουβαλάει» τις λέξεις αμφίρροπο, ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις εκπλήξεις. Δεν έχουν περάσει, δα, και τόσα πολλά χρόνια από το «θαύμα των θαυμάτων» της Λέστερ.

Μάντσεστερ ΣίτιΛίβερπουλ: Μάχη «σώμα με σώμα» για τον τίτλο

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε πέρσι το τέταρτο πρωτάθλημα του τις τελευταίες πέντε σεζόν κι ως εκ τούτου ξεκινά, φέροντας τον τίτλο του φαβορί. Από την άλλη, βέβαια, η Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα έχει την ποιότητα για να εκθρονίσει την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Επί της ουσίας, αναμένουμε να δούμε και φέτος μια μάχη «σώμα με σώμα», «πόντο με πόντο» μέχρι το φινάλε, καθώς «πολίτες» και «κόκκινοι» δείχνουν να έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους.

«Χαμός» για ένα εισιτήριο στο Champions League

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ δείχνουν πιο «ετοιμοπόλεμες» και συνεπώς μοιάζει να ξεκινούν ένα βήμα πιο μπροστά από τις άλλες ομάδες. Από εκεί και πέρα, όμως, αναμένεται να γίνει «σφαγή» για ένα εισιτήριο στο Champions League.

Άρσεναλ και Τότεναμ έκαναν σημαντικές κινήσεις κι αναμένεται να παρουσιαστούν δυνατές, ενώ περιμένουμε να δούμε και την εικόνα που θα παρουσιάσει η Τσέλσι μετά την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό.

Ερωτηματικό μπαίνει και δίπλα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο της. Επίσης, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πρέπει να βρουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο λύση στο θέμα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να βρουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, λύση στο θέμα του Κριστιάνο ΡονάλντοAP Photo/Jon Super

Best of the Rest

Μετά τους Big-6, υπάρχουν κάποιες ομάδες που θα δώσουν τη δική τους μάχη για να πάρουν την έβδομη θέση, η οποία λογικά θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ουσιαστικά, αναζητούμε την «best of the rest» ομάδα.

Η ομάδα που τερμάτισε πέρσι στη συγκεκριμένη θέση, Γουέστ Χαμ έχει τη σταθερότητα για να τα καταφέρει και φέτος. Φυσικά, υπάρχει η Νιουκάστλ των Αράβων, η οποία ονειρεύεται μεγάλα πράγματα, αλλά κι η φιλόδοξη, Άστον Βίλα. Τέλος, μολονότι δεν ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό, κανείς δεν μπορεί να αφήσει εκτός «κουβέντας» τη Λέστερ. Λίγο πολύ αυτές οι τέσσερις «βράζουν» στο ίδιο καζάνι.

Η μεγάλη επιστροφή της Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη

Άξια αναφοράς είναι κι η επιστροφή της ιστορικής Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη στα «σαλόνια», μετά από 23 χρόνια! Μάλιστα, με τις κινήσεις που έχει κάνει δείχνει ότι ήρθε για να μείνει στην Premier League. Η αποστολή της, βέβαια, δεν θα είναι εύκολη, όπως και για τις άλλες δύο «νεοφώτιστες», τη Φούλαμ και την Μπόρνμουθ.

Από εκεί και πέρα, η Γουλβς δείχνει να είναι η «κλασική» ομάδα που θα βρεθεί στη μέση της βαθμολογίας, χωρίς ουσιαστικό στόχο. Η Έβερτον θέλει να αποφύγει τις περσινές περιπέτειες, χωρίς, πάντως, να δείχνει ιδιαίτερα βελτιωμένη, ενώ ανανεωμένες θα εμφανιστούν Κρίσταλ Πάλας και Σαουθάμπτον.

Η Μπρέντφορντ θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία που κέρδισε από την περσινή εξαιρετική σεζόν, ενώ καλύτερη δείχνει η Λιντς, η οποία σώθηκε πέρσι την τελευταία αγωνιστική.

Οι σημαντικότερες μεταγραφές

ΟΝΟΜΑ

ΟΜΑΔΑ

ΗΡΘΕ ΑΠΟ

Έρλινγκ Χάαλαντ

Μάντσεστερ Σίτι

Ντόρτμουντ

Γκαμπριέλ Ζεσούς

Άρσεναλ

Μάντσεστερ Σίτι

Κάλβιν Φίλιπς

Μάντσεστερ Σίτι

Λιντς

Ντάρβιν Νούνιες

Λίβερπουλ

Μπενφίκα

Ραχίμ Στέρλινγκ

Τσέλσι

Μάντσεστερ Σίτι

Καλιντού Κουλιμπαλί

Τσέλσι

Νάπολι

Ριτσάρλισον

Τότεναμ

Έβερτον

Ιβάν Πέρισιτς

Τότεναμ

Ίντερ

Κρίστιαν Έρικσεν

Μάντσεστερ Γιουν.

Μπρέντφορντ

Λισάντρο Μαρτίνες

Μάντσεστερ Γιουν.

Άγιαξ

Τζέσε Λίνγκαρντ

Νότιγχαμ Φόρεστ

Μάντσεστερ Γιουν.

Που θα δείτε την Premier League

Από τη φετινή σεζόν υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή, όσον αφορά στην τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων της Premier League. Το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου «μετακόμισε» από την CosmoteTV στη Nova, η οποία απέκτησε τα δικαιώματα για τις επόμενες έξι σεζόν!

Μάλιστα, η αγγλική λίγκα θα έχει το δικό της κανάλι, το Novasports Premier League, το οποίο πέρα από τους σημαντικότερους αγώνες, θα περιλαμβάνει τις σπέσιαλ εκπομπές πριν και μετά τους αγώνες, «Premier League Kick Off» και «Premier League The Show», με ειδικές αναλύσεις, συνεντεύξεις, σχόλια και αφιερώματα.

Οι μεταδόσεις της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή (5/8)

  • Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ (22:00 – Novasports Premier League)

Σάββατο (6/8)

  • Φούλαμ – Λίβερπουλ (14:30 – Novasports Premier League)
  • Νιουκάστλ – Νότιγχαμ Φόρεστ (17:00 - Novasports 2)
  • Λιντς – Γουλβς (17:00 - Novasports 6)
  • Μπόρνμουθ – Άστον Βίλα (17:00 - Novasports Start)
  • Τότεναμ – Σαουθάμπτον (17:00 – Novasports Premier League)
  • Έβερτον – Τσέλσι (19:30 - Novasports Premier League)

Κυριακή (7/8)

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον (16:00 - Novasports Premier League)
  • Λέστερ – Μπρέντφορντ (16:00 – Novasports Prime)
  • Γουεστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι (18:30 - Novasports Premier League)