ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022, Αγγλία – Σενεγάλη 3-0: Επίδειξη ανωτερότητας

Μουντιάλ 2022
AP Photo/Frank Augstein

Μουντιάλ 2022: Η Σενεγάλη πάλεψε, αλλά η Αγγλία επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν 3-0 των Αφρικανών και θα βρεθούν για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία του εντυπωσιακού Κιλιάν Εμπαπέ.

Η Σενεγάλη μπήκε με διάθεση να παλέψει για τη μεγάλη έκπληξη κι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντιά στο 31ο λεπτό, όπου ο Πίκφορντ χρειάστηκε να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση για να κρατήσει το «μηδέν». Το ματς «ξεκλείδωσε» για τους Άγγλους, μετά από μια πολύ όμορφη ενέργεια του Μπέλινγχαμ, ο οποίος έστρωσε στον Χέντερσον για το 1-0 στο 39’!

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Σενεγαλέζοι, ο Κέιν, με το πρώτο του τέρμα στη διοργάνωση, έκανε το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνυο, σε μια φάση που ξεκίνησε κι αυτή από τον 19χρονο παίκτη της Ντόρτμουντ

Μετά την ανάπαυλα, οι παίκτες του Αλιού Σισέ μπήκαν με διάθεση να τα παίξουν «όλα για όλα», αλλά η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά με τον Σάκα στο 57ο λεπτό. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, με την Αγγλία να κάνει διαχείριση δυνάμεων, μέχρι το φινάλε.

Μουντιάλ 2022
Αγγλία - Σενεγάλη 3-0fifa.com

Διαιτητής: Ιβάν Μπάρτον (Ελ Σαλβαδόρ)
Κίτρινες: Κουλιμπαλί
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (76΄ Ντάιερ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (82΄ Φίλιπς), Ράις, Μπέλινγχαμ (76΄ Μέισον Μάουντ), Σάκα (65΄ Ράσφορντ), Κέιν, Φόντεν (65΄ Γκρίλις)
ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Ε.Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς (84΄ Μπαλό-Τουρέ), Σις (46΄ Γκέιγ), Ν.Μεντί, Εντιαγέ (46΄ Ντιένγκ), Ντιατά, Σαρ, Ντιά (72΄ Ντιεντιού)

ΤΑ HIGHLIGHTS

Γαλλία – Πολωνία 3-1: «Μαγικός» Εμπαπέ, ιστορικός Ζιρού

Μουντιάλ 2022
Γαλλία - Πολωνία 3-1fifa.com

Διαιτητής: Χεσούς Βαλενσουέλα
Κίτρινες: Τσουαμενί - Μπερεζίνσκι
Πολωνία (Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς): Σέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ (88' Γκροσίτσκι), Μπερεζίνσκι, Σ. Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (71' Μπιέλικ), Φρανκόφσκι (88' Μπέντναρεκ), Ζιελίνσκι, Kαμίνσκι (71' Ζαλέφσκι), Λεβαντόφσκι.
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Ραμπιό, Τσουαμενί (67' Φοφανά), Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (76' Κομάν), Ζιρού (76' Τιράμ), Εμπαπέ.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.