ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022, Μαρόκο – Ισπανία 0-0 (πεν. 3-0): Ιστορική πρόκριση!

Μουντιάλ 2022
AP Photo/Ricardo Mazalan

Μουντιάλ 2022: Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στα νοκ άουτ είναι γεγονός! Το Μαρόκο απέκλεισε την Ισπανία στα πέναλτι και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «8»

Η αφρικανική ομάδα στη δεύτερη παρουσία της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε το μεγάλο «μπαμ», καθώς μετά το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, επικράτησε 3-0 στα πέναλτι!

Οι Μαροκινοί έγραψαν ιστορία, καθώς θα δώσουν το «παρών» για πρώτη φορά σε προημιτελικά Μουντιάλ, αναγκάζοντας την Ισπανία σε «πικρό» αποκλεισμό. Οι «φούριας ρόχας» αποκλείονται για δεύτερη σερί διοργάνωση στα πέναλτι, καθώς το 2018 είχαν μείνει εκτός από τη Ρωσία. Μεγάλος πρωταγωνιστής, φυσικά, ήταν ο Γιασίν Μπόνο, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι στη διαδικασία, ενώ ο Σαράμπια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!

Ο παίκτης της Σπόρτινγκ είχε σημαδέψει το δοκάρι και στο 120ο λεπτό, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε, η οποία δεν κατάφερε να βρεθεί στα προημιτελικά, για πρώτη φορά μετά το 2010.

Το Μαρόκο, από την πλευρά του, έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που κερδίζει τη «φούρια ρόχα» σε νοκ άουτ ματς κι η δεύτερη, γενικότερα, μετά τη Νιγηρία το 1998. Σε εκείνο το ματς ο Λουίς Ενρίκε ήταν παίκτης της ομάδας.

Οι παίκτες του Γουαλίντ Ρεγκραγκουί έδειξαν από την αρχή ότι θα αποτελέσουν πρόβλημα για τους Ίβηρες, οι οποίοι είχαν μόλις μια τελική στο πρώτο μέρος, επίδοση που είναι ιστορικό χαμηλό, για εκείνους. Στη συνέχεια, οι Ισπανοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κούραση των αντιπάλων τους, ειδικά στην παράταση, αλλά δεν βρήκαν τρόπο να σκοράρουν και τελικά είπαν «αντίο» στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

ΜΑΡΟΚΟ

ΙΣΠΑΝΙΑ

Σαμπίρι 1-0

Σαράμπια (δοκάρι)

Ζιγιές 2-0

Σολέρ (Απόκρουση)

Μπενούν (Απόκρουση)

Μπουσκέτς (Απόκρουση)

Χακίμι 3-0

-

Μουντιάλ 2022
Μαρόκο - Ισπανία 0-0 (πεν. 3-0)fifa.com

Διαιτητής: Φακούντο Ραπαλίνι (Αργεντινή)
Κίτρινες: Σάις - Λαπόρτ
ΜΑΡΟΚΟ (Βαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Σάις, Αγκουέρντ (84’ λ.τρ. Ελ Γιαμίκ), Μαζραουί (82’ Ατιάτ-Αλάλ), Σ. Άμραμπατ, Αμαλάχ (82’ Σεντιρά), Ουναχί (120’ Μπενούν), Ζιγιές, Μπουφάλ (66’ Αμπντέ), Εν-Νεσίρι (82’ Σαμπίρι).
ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Λαπόρτ, Ρόδρι, Άλμπα (98’ Μπάλντε), Μπουσκέτς, Γκάβι (63’ Σολέρ), Πέδρι, Φεράν Τόρες (75’ Νίκο Γουίλιαμς, 119’ Σαράμπια), Όλμο (98’ Φάτι), Ασένσιο (63’ Μοράτα).

ΤΑ HIGHLIGHTS

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.