ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Τρίτη στον κόσμο η Κροατία, νίκησε 2-1 το Μαρόκο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Τρίτη στον κόσμο η Κροατία, νίκησε 2-1 το Μαρόκο
AP Images

Η Κροατία νίκησε 2-1 το Μαρόκο στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ και κατέκτησε την τρίτη θέση στο τουρνουά.

Η Κροατία του σπουδαίου Λούκα Μόντριτς κατάφερε να «λυγίσει» το εξαιρετικό Μαρόκο, την έκπληξη της φετινής διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και με το 2-1 στον μικρό τελικό του Σαββάτου να αναδειχθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της τρίτη καλύτερη ομάδα του πλανήτη! Η πρώτη ήταν το 1998, με την παρέα των Σούκερ, Προσινέτσκι, Μπόμπαν, Ασάνοβιτς, Βλάοβιτς και των υπόλοιπων παικταράδων, ενώ το 2018 με τον Μόντριτς και πάλι σε ρόλο ηγέτη η «Hrvatska» είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την αυριανή φιναλίστ, Γαλλία.

Η Κροατία μπήκε στον μικρό τελικό αντιμετωπίζοντας σοβαρά το παιχνίδι και μόλις στο 7’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τρομερή κεφαλιά του Γκβάρντιολ. Το Μαρόκο, ωστόσο, απάντησε και στο 9’ ο Ντάρι με δική του κεφαλιά σημείωσε το 1-1. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο 42’, ο Λιβάγια έδωσε την ασίστ για το τρομερό σουτ του Όρσιτς, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την Κροατία.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Μάγερ (66’ Πάσαλιτς), Κόβατσιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Λιβάγια (66’ Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (61’ Βλάσιτς), Όρσιτς (95' Γιάκιτς).

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Ατιάτ-Αλάχ, Ελ Γιαμίκ (67’ Αμαλάχ), Ντάρι (64’ Μπενούν), Χακίμι, Χανούς (56’ Ουναχί), Άμραμπατ, Ζίγες, Μπουφάλ (64’ Ζαρουρί), Σαμπίρι(46’ Τσαϊρ), Εν Νεσίρι.

Τα γκολ του αγώνα: