ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνάντηση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα: Σκέψεις να αλλάξει η χρονομέτρηση των αγώνων

Ποδοσφαιρο
AP Photo/Martin Meissner

Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου θα συνεδριάσει την Τετάρτη (18/1) στο Λονδίνο και, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο αλλαγής στον τρόπο χρονομέτρησης των αγώνων.

Η συνάντηση, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, μπορεί να αποδειχθεί ιστορική σε περίπτωση που αποφασιστεί να δοκιμαστούν πράγματα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Στο ετήσιο business meeting του IFAB, το οποίο είναι αρμόδιογια τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το οφσάιντ, το VAR, το θέμα της διάσεισης και των χτυπημάτων στο κεφάλι.

Επίσης, το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναφέρει: «Πιθανά μέτρα για την αύξηση του καθαρού αγωνιστικού χρόνου/μείωσης της καθυστέρησης των αγώνων». Όπως αναφέρουν οι «Times», το IFAB θα εξετάσει τρεις επιλογές.

Η πρώτη είναι να διατηρηθεί το τωρινό σύστημα και να γίνουν προσπάθειες βελτίωσης, η δεύτερη είναι να συμβεί κάτι αντίστοιχο με το Μουντιάλ 2022. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βλέπουμε ακόμα και διψήφιο αριθμό καθυστερήσεων, ενώ η τρίτη είναι κι πιο πρωτότυπη. Προτάθηκε από τον εκπρόσωπο των FA και Premier League, Ντέιβιντ Ντιν και αναφέρει ότι το χρονόμετρο θα σταματά σε συγκεκριμένες διακοπές του ματς.

«Δεν λέω ότι το ρολόι πρέπει να σταματά κάθε φορά που η μπάλα βγαίνει έξω, αλλά για τα συμβάντα που προκαλούν τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις: πανηγυρισμούς, αλλαγές, πέναλτι, τραυματισμούς και VAR», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντιν. Σε περίπτωση που αποφασιστεί περεταίρω να εξεταστεί η τρίτη επιλογή, τότε αυτό θα συμβεί στην 137η ετήσια γενική συνέλευση, ενώ αν προχωρήσει ο πειραματισμός θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια δοκιμών για να ψηφιστεί προς εφαρμογή.