ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Βήμα πρόκρισης με Τάισον!

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Τάισον σκόραρε στο ντεμπούτο του κι ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε (2-0) στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του θεσμού.  

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να σημειώνει δύο τέρματα στο δικό του καλό 45λεπτο.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, αλλά ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε σταδιακά και θα μπορούσε να είχε σκοράρει πριν την ανάπαυλα. Στο 21ο λεπτό ο Τσέριν με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Κουρμπέλης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Είναι μια φάση στην οποία οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή κι έφεραν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, ασκώντας μεγάλη πίεση στους «πράσινους». Κάπως έτσι ήρθε και το λάθος του Βαγιαννίδη, από το οποίο προήλθε το 1-0 από τον Μπράντον Τόμας στο 53ο λεπτό.

Ο Τάισον πέρασε ως αλλαγή στο 70’ και δύο λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε τεράστια ευκαιρία στο 90+1’, όταν ο Λοντίγκιν έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Πούχατς, ο οποίος έστειλε άθελα του την μπάλα προς το τέρμα της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε όσο μπορούσε μετά το δεύτερο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει κάποιο τέρμα που θα τον έβαζε σε καλύτερη μοίρα ενόψει του επαναληπτικού της Λεωφόρου, την επόμενη εβδομάδα. Να θυμίσουμε ότι οι δύο ομάδες θα παίξουν και την Κυριακή (22/1) στη Λεωφόρο, για τη Super League.

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)
Κίτρινες: Αουγκούστο, Νάρεϊ – Σένκεφελντ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (78’ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο (69’ Σβαμπ), Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84’ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (69’ Τάισον), Τόμας (69’ Ολιβέιρα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Χουάνκαρ (82’ Καμπετσής), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (46’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Παλάσιος (82’ Κώτσιρας), Μπερνάρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (71’ Πούχατς).

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

Σχετικές ειδήσεις