ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρκία: Οργή στα γήπεδα κατά του Ερντογάν | Απάντησε με απαγόρευση στους φίλους της Φενέρμπαχτσε!

Φενέρμπαχτσε Τουρκία
AP Photo

Τουρκία: Οι φίλοι της Φενέρμπαχτσε έκαναν το «λάθος» να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στο ερχόμενο ματς με την Καϊσέρισπορ.

Η οργή ξεχειλίζει στην Τουρκία, μετά τον φονικό σεισμό, ο οποίος άφησε πίσω του πάνω από 45.000 νεκρούς, εκατομμύρια άστεγους και συντρίμμια.

Στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με την Κόνιασπορ στις 26 Φεβρουαρίου, οι φίλοι της πρώτης εξέφρασαν την οργή τους κατά της τουρκικής κυβέρνησης. «Ψέματα, εξαπάτηση, έχουν περάσει 20 χρόνια, παραιτηθείτε!», ήταν το μήνυμα των οπαδών της Φενέρ.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν έμεινε ατιμώρητη, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τους «κόβει» το γήπεδο. Συγκεκριμένα, η Φενέρμπαχτσε έχασε το δικαίωμα να έχει οπαδούς στο ερχόμενο εκτός έδρας ματς με την Καϊσέρισπορ, στις 4 Μαρτίου.

Η απόφαση πάρθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας της Επαρχίας Καϊσέρι, αλλά όπως αναφέρουν στην Τουρκία υπαγορεύτηκε από την κυβέρνηση ως «απάντηση» στις διαμαρτυρίες.

«Ως Αθλητικός Όμιλος Φενερμπαχτσέ, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτήν την απαράδεκτη απόφαση», τόνισε σε ανακοίνωση της η Φενέρ, η οποία ζήτησε κάλεσε τις αρχές να την αναθεωρήσουν.

Στην Τουρκία υπάρχει οργή κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, με τους φίλους της Φενέρμπαχτσε να μην είναι οι μόνοι που αντιδρούν. Το ίδιο έπραξαν κι οι οπαδοί της Μπεσίκτας, οι οποίοι ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης με συνθήματα από τις κερκίδες, στην αναμέτρηση με την Αντάλιασπορ.