ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Υποδοχή σταρ για Λουτσέσκου στη Ρουμανία - «Το VAR εργαλείο των ομάδων της Αθήνας»

Super League: Υποδοχή σταρ για Λουτσέσκου στη Ρουμανία - «Το VAR εργαλείο των ομάδων της Αθήνας»
Intime

Super League: Δεκάδες δημοσιογράφοι και κάμερες υποδέχθηκαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην πατρίδα του, με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να κάνει νέα επίθεση στο «σύστημα που λειτουργεί προς όφελος των ομάδων της Αθήνας»

Τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League εκμεταλλεύτηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για να βρεθεί για μερικές ημέρες στην πατρίδα του, τη Ρουμανία.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, ο προπονητής του ΠΑΟΚ έτυχε ειδικής υποδοχής, καθώς δεκάδες δημοσιογράφοι και κάμερες περίμεναν τον δημοφιλή κόουτς.

Ο Λουτσέσκου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της Super League, τονίζοντας για μια ακόμα φορά πως η ομάδα του είναι μόνιμα αδικημένη από το σύστημα των ομάδων της Αθήνας.

Αναλυτικά όσα είπε στους συμπατριώτες του:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν πολύ καλύτερο, αν δεν υπήρχε η υποκρισία. Είναι μια τεταμένη περίοδος. Δεν μπορώ να μπω σε αυτές τις συζητήσεις χαμηλού επιπέδου. Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πολύ περίπλοκο.

Νομίζω ότι η Ελλάδα θα είχε ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα και θα είχε καλύτερη εκπροσώπηση στην Ευρώπη, αν δεν υπήρχε αυτή η υποκρισία και το κάθε λογής σύστημα που λειτουργεί προς όφελος των ομάδων της Αθήνας.

Η ζωή όμως προχωρά, πρέπει να είμαστε πάντα ψυχικά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε όλες τις απογοητεύσεις που συναντάμε στη διάρκεια μιας σεζόν. Το VAR και οι διαιτητές μάς στέρησαν πολλούς βαθμούς. Αν λειτουργούσαν όλα φυσιολογικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε στην κούρσα για το πρωτάθλημα της Super League.

Έχουμε περάσει όμως και χειρότερα, μας έκλεψαν έναν τίτλο, μας έκλεψαν ένα Κύπελλο. Αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά και γίνονται πάντα εις βάρος του ΠΑΟΚ, γιατί είμαστε από τη Θεσσαλονίκη.

Η Αθήνα έχει δύναμη, ένα σύστημα τριγύρω της και καταφέρνει να μετατρέψει το VAR σε εργαλείο που το χρησιμοποιούν ειδικά σε αγώνες που δεν υπάρχουν διαιτητές από το εξωτερικό. Όλες όμως αυτές οι καταστάσεις μάς δυναμώνουν και μας διευκολύνουν να ξεπεράσουμε τις απογοητεύσεις».

Μιλώντας για το πρόσφατο ντέρμπι της Super League με τον Άρη, πρόσθεσε: «Οι αγώνες στην Ελλάδα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι. Στον Άρη ζουν μόνο για να σταματήσουν τον ΠΑΟΚ. Το γεγονός ότι προηγήθηκαν με 1-0 και ανατρέψαμε το αποτέλεσμα προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στους οπαδούς.

Μετά άρχισαν να πετούν μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα. Υπήρξε και μια δική μου αντίδραση, πήρα ένα ποτήρι και έκανα πως το πέταξα προς την κερκίδα, χωρίς όμως να το πετάξω ουσιαστικά.

Το VAR ειδοποίησε ότι πέταξα κάτι και έτσι αποβλήθηκα. Είναι ψέματα. Η ατμόσφαιρα είναι τρελή σε τέτοια ντέρμπι, αλλά το ποδόσφαιρο υποφέρει».

Σχετικές ειδήσεις